BH Telecom obezbjedio tehničku podršku za emisiju Teleton

Zajednička kampanja BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba za prikupljanje novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji biće okončana večeras emisijom Teleton na programu BHT1, kada će se na pozive gledatelja od 20.00 do 23.00 sata javljati brojne poznate ličnosti iz javnog života BiH.

U ovom trosatnom programu će učestvovati gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života BiH, koji će se javljati na telefonske pozive građana.

Svi građani mogu aktivno učestvovati u emisiji i pomoći narod u Turskoj i Siriji pozivom na 17006. Samo jednim pozivom može se donirati 2 KM onima kojima je svaka pomoć u ovom trenutku itekako potrebna.

Kompanija BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, svjesna razmjera prirodne katastrofe i neophodnih sredstava za pomoć i oporavak ugroženih je u ove svrhe donirala 150.000 KM udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji. Prema riječima generalnog direktora BH Telecoma, Sedina Kahrimana, ova donacija je hitno upućena nastradalima u Turskoj i Siriji, a BH Telecom će poduzeti i dodatne aktivnosti za pomoć stanovnicima ugroženih područja.

Emisiju “Teleton” BHRT realizira u saradnji s udruženjem Pomozi.ba,koje je zaslužno za ogroman kontigent humanitarne pomoći, koji je iz Bosne i Hercegovine već nekoliko dana nakon zemljotresa stigao u pogođena područja Turske i Sirije. BH Telecom se sa zadovoljstvom uključio i u realizaciju ove emisije, kroz tehničku podršku, kako bi dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj aktivnosti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content