BH Telecom učestvovao u inicijativi #OrangeChallenge

Već nekoliko godina u Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta, svakog 25. u mjesecu obilježava se Narandžasti dan, kao datum podizanja svijesti i sprječavanja nasilja nad ženama i djevojčicama.

Tim povodom, Institut za razvoj mladih KULT neumorno doprinosi različitim aktivnostima s ciljem prevencije nasilja nad ženama i djevojčicama i slanja poruka podrške žrtvama.

I BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija ove godine se pridružio incijativi KULT-a #Orange Challenge, čiji uposlenici su, u znak solidarnosti, zasadili cvijeće i napravili cvjetnjak narandžaste boje na zelenoj površini na ulazu u prostorijama kompanije u ulici Bulevar Meše Selimovića 18.

Inicijativa je zamišljena kao izazov #Orange Challenge, odnosno kao daljnji poziv za akciju sadnje partnerima, organizacijama, udruženjima, institucijama vlasti ili neformalnim grupama da se na isti način pridruže prevenciji nasilja nad ženama.

Prema rezultatima istraživanja koje je Agencija za ravnopravnost spolova BiH provela zajedno sa OSCE-om, na području BiH svaka druga žena starija od 15 godina doživjela je neki oblik nasilja.

Moja priča. BH Telecom

#nisisama #OrangeChallenge #narandžastidan

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content