BiH će dobiti još jedan ski-centar

Olimpijski centar Jahorina započeo je radove na obnavljanju i izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice za šta će biti izdvojena 42 miliona KM.

Snow Forecast

Prije više od godinu dana napravljen je razvojni projekat Ski – centra “Igrišta”, koji je detaljno razrađen po fazama i investicijama, i ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija, saopćeno je iz OC Jahorina.

Bit će napravljen sistem za osnježavanje, dvije ski-staze, u planu je izgradnja i žičare, jezera za vještačko osnježavanje, pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja, kao i parkinga i svih pratećih sadržaja.

Izgradnjom Ski-centra “Igrišta” bit će napravljena nova dimenzija u razvoju skijaškog sporta i omogućeno lokalnom stanovništvu da bolje živi.

Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sistema za osnježavanje imaćemo najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti ski-centar idealan za dnevne i vikend turiste.

Izgradnjom ovog ski-centra bit će upotpunjena ponuda i Jahorine i  turisti će moći da uvrste posjetu Ski-centru “Igrišta” prilikom dolaska ili odlaska sa Jahorine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content