#BiHuPokretu – Premijera prvog filma na znakovnom jeziku koji predstavlja turističke potencijale...

  #BiHuPokretu – Premijera prvog filma na znakovnom jeziku koji predstavlja turističke potencijale BiH

  Premijera filma bit će upriličena danas od 18 sati u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih Općine Centar na adresi Jelića 1 u Sarajevu.

  Humanity In Action Power Team, sastavljen od šest djevojaka koje u svom akademskom i profesionalnom životu sa posebnim fokusom istražuju pretpostavke za kreiranje inkluzivnog društva uz zaštitu ranjivih kategorija, snimio je polusatni film na znakovnom jeziku inspirisan turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine.

  Hata Kujraković, Ajla Keško i Tajra Hadžić, diplomirane studentice Međunarodnih odnosa i evropskih studija, uz pomoć Ire Adilagić, Alme Mujanović i Maide Mujanović koje promovišu korištenje znakovnog jezika kroz video objave na svom Facebook profilu. Znak za riječ https://www.facebook.com/znakzarijec, posjetile su Jajce, Mostar, Banja Luku i Sarajevo, te su na nesvakidašnji način, pokretima prstiju i okom kamere donijele na filmsko platno najljepše priče o ova četiri bh. grada.

  Film #BiHuPokretu u suradnji sa Znak za riječ, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina bit će premijerno prikazan u utorak 16.07.2019. od 18 sati.

   

  Ostale upite možete slati na mail-a bihupokretu@gmail.com

  IG: https://www.instagram.com/bihupokretu/ FB https://www.facebook.com/BiHuPokretu