Bjelašnica oduševila takmičare i goste u organizaciji FIS Europa Cup

Bjelašnica je danas bila domaćin FIS Europa Cup-a, vodećeg skijaškog takmičenja u Evropi nakon Svjetskog kupa. Sjajni vremenski uvjeti drugog dana i izvrsna organizacija su zadovoljili sva očekivanja skijaša i gledatelja. Proteklih dana mogli smo čuti samo pohvale na organizaciju i savršeno uređene staze koje, po riječima takmičara, ne zaostaju za svjetskim skijaškim centrima

​Fotografije: Furaj.ba

Na FIS Europa Cup-u čestvovalo je 59 takmičarki iz svjetskih skijaških sila, uključujući SAD, Kanadu, Francusku, Italiju, Njemačku, Austriju, Švicarsku i Norvešku. Predstavnica Bosne i Hercegovine, Elvedina Muzaferija, sudjelovala je u drugoj Super G utrci FIS Europa kupa, ali nažalost nije postigla zapažen rezultat. Iako je najbolja skijašica Bosne i Hercegovine, u obje današnje utrke nije uspjela zauzeti mjesto u TOP 30 natjecateljica. U prvoj vožnji, koja se održala jutros, zauzela je 32. mjesto, dok je u drugoj utrci Super G-ja završila na 40. poziciji.

Prvi dan zbog loših vremenskih uslova trka je odgođena i obje su održane drugi dan.
Prve utrke su održane u 9:30, a pobjedu je upisala Christina Ager iz Austrije. Druga utrka, održana od 12:30, ponovo je pripala Austrijankama s Michelle Niederwieser na prvom mjestu, dok su drugo i treće mjesto zauzele Nadine Fest i Sandra Absmann.

 

Foto: Furaj.ba

Očekuje se da će u budućnosti biti ispunjeni svi uvjeti ​da OC Bjelašnic ​postan​e kandidat za organizaciju Svjetskog kupa , čime bi postali jedna od najelitnijih zimskih destinacija na svijetu. To bi bilo iznimno važno za razvoj skijaškog sporta u Bosni i Hercegovini, te bi zasigurno privuklo brojne ljubitelje skijanja iz cijelog svijeta.

Elvedina Muzeferija FIS Europa Cup Bjelašnica

Foto: Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content