Blagaj Climbing Fest 2023

Na jugu Bosne i Hercegovine održava se treći Blagaj Climbing Fest. Festival koji kombinira adrenalinske sportove, kulturu i zabavu. Blagaj Climbing Fest 2023 nije samo događaj, to je iskustvo koje će vas obogatiti.

Foto: Blagaj Climbing

Kroz 7 dana festivala Vas očekuje:

Radionice i edukacija: Upustite se u “Safety on the highline” radionicu ili sudjelujte u arheološkoj turi. Kultura i Historija: Provedite nezaboravno iskustvo s lokalnim vodičem kroz kulturne i historijske ture. Zabava i Druženje: Ne propustite večernja druženja uz “Climbing pub quiz”, noćni film uz izbor lokalnih pića te energične nastupe uživo i DJ večeri u Eko Centru.

Penjanje: Uživajte u penjačkom maratonu i igrama koja će testirati vaše vještine.

Adrenalinske Aktivnosti: Isprobajte “High-line” radionicu na Rebru ili krenite na Via Ferrata turu kroz Vulin Potok s profesionalnim vodičem.

Ples i Umjetnost: Upustite se u radionice plesa na svili s lokalnom grupom Vermelho i ne propustite njihove izvedbe.

Lokalni Bazar: Istražite bogatstvo domaćih proizvoda i rukotvorina na našem bazaru u Eko Centru. Blagaj

Climbing Festival je mjesto gdje se istinski zaljubljenici u prirodu osjećaju kao kod kuće. Ovdje nije važno jeste li iskusni penjač ili tek početnik u svijetu avanturizma – svi su dobrodošli da dožive čaroliju Blagaja i njegove prirode.

“Festival nudi spoj kulture, sportskog duha i ekološke svijesti. Učimo o lokalnoj flori i fauni, sadimo stabla i istražujemo historiju kroz arheološke ture. I dok proslavljamo lokalnu baštinu, ovaj festival privlači goste iz preko 22 zemlje, čineći ga istinskim središtem razmjene iskustava i kultura.

Ova manifestacija nije samo za penjače; svako željan druženja, učenja i zabave u prirodi će pronaći nešto za sebe”, navode organizatori.

A posebna ponuda: Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo na 50 posto popusta na ulaznice! (Napomena: Dnevna karta ne uključuje noćenje).

Festival se održava od 18. do 24. septembra 2023. godine u Blagaju na lokaciji Eko Centra Blagaj. Za više detalja o cijenama i programu posjetite link i pogledajte video kako je bilo prethodne godine.

https://www.youtube.com/watch?v=1cPFOffahBU

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content