Bloger iz Singapura snimio video: Koliko je opasna Bosna i Hercegovina?

Bloger iz Singapura Ivan Leong posjetio je ove godine Bosnu i Hercegovinu i o svojoj posjeti snimio veoma zanimljiv video pod nazivom “Koliko je opasna BiH?”.

Foto: Printscreen

Na početku svog videa bloger pod pseudonimom “It’s Ivan” navodi kako je pronašao zemlju za koju mnogi misle da u njoj još uvijek traje rat – sa aktivnim minskim poljima, mecima posvuda i opasnosti gdje god krenete.

“Gdje je to mjesto? Zašto ga bombarduju i da li ćete umrijeti ako odete tamo?” Da bi dao odgovore na ova pitanja, njegova djevojka i on odlučili su posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Prvog dana, kako navodi u video, odlučili su vidjeti kako je Bosna i Hercegovina zastrašujuća? Pa su posjetili Titov podzemni bunker u Konjicu, izgrađen kao sklonište od atomske katastrofe, vidjeli su ožiljke od granata na zgradama, čak i aktivna minska polja.

Ali u nastavku svog putovanja upoznali su gostoprimljivost i prijateljstvo Bosanaca i Hercegovaca, pronašli su džamiju, crkvu i sinagogu blizu jedna druge i uvidjeli kako se u BiH poštuju sve religije, kako se gradi šta poželi i gdje poželi.

“Bosna i Hercegovina sada je drugačija zemlja prepuna nevjerovatnih ljudi. Ona je savršen primjer zašto nikada ne trebate suditi nekog, pa čak i državu, na osnovu njene prošlosti”, zaključuje Ivan na kraju svog videa u kojem za 32 hiljade svojih pratilaca otkriva šta je to vidio u našoj državi.

Pogledajte video:

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content