Bloomberg: Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija 2022. godine

Uprkos ograničenjima u prethodnoj godini, želja za putovanjima je i dalje velika. Američki portal “Bloomberg” i britanski “The Independent”, dva vodeća međunarodna medija, uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za 2022. godinu.

Američki medij “Bloomberg” proglasio je Beč ove godine jedinom evropskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu. Bloombergove preporuke za putovanja, koje izlaze jednom godišnje, ubrajaju se među najutjecajnije u SAD-u. Neposredno prije toga, online izdanje britanskog lista “The Independent” je također svrstalo Beč među najbolje svjetske turističke destinacije u 2022. Glavni grad Austrije ocijenjen je kao kulturni centar Evrope. Među najveće vrline Beča navedeni su bogata kultura i dobra infrastruktura https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/best-cities-2022-travel-city-break-b1978260.html.

Beč je pridobio urednike Bloomberga sa inovativnim hotelima koji povezuju historijski šarm sa modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom te kulinarskim bogatstvom https://www.bloomberg.com/features/where-to-go-2022/?srnd=pursuits-vp. Slična je i ocjena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i historijskog naslijeđa poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu željezničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz – Beč je zauzeo i britanski “Financial Times”.

“Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju efekta”, izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade, resor za finansije, privredu, rad, internacionalne odnose i bečka javna preduzeća. 

 

Fotografije:

Filharmonija i Prater – Peter Rigaud
Unsplash

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content