Bogat sadržaj ovogodišnje Una regate koja se održava od 24. do 27. jula

Internacionalna turistička Una regata ove se godine, u organizaciji NP Una, održava od 24. do 27. jula.

Učesnicima koji dolaze iz više krajeva svijeta ponudit će pregršt zanimljivih sadržaja. Na prvom mjestu naravno misli se na rafting, zatim razna takmičenja, programe i druženja u kampovima, ali i muzičke koncerte. U Bihaću će 26. jula nastupiti Halid Bešlić i Alen Islamović, dok će na završnici 27. Una regate u Bosanskoj Krupi brojne učesnike i goste zabavljati „Zabranjeno pušenje“.

Kao i do sada, Una regata će biti podijeljena u tri etape, od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim od Štrbačkog buka do Bihaća te od Bihaća do Bosanske Krupe. Sve aktivnosti počinju okupljanjem učesnika u kampu Martin Brod 24. jula kada je u večernjim satima i svečano otvaranje uz muzičko-zabavni program.

Uzbudljiva plovidba čamcima kreće 25. jula u 9.00 sati. Odredište prve etape je kamp Štrbačkog buka gdje je također predviđen zabavni program (animacije, tradicionalne i nagradne igre). Sutradan se kreće u Bihać gdje su predviđeni skokovi sa Gradskog mosta, skokovi sa zračnog jastuka (blobbing takmičenje) i vrhunac dana – koncert na Gradskoj otoci prepoznatljivih muzičkih imena Halida Bešlića i Alena Islamovića.

Posljednji dan Una regate, 27. juli, rezervisan je za etapu koja od Bihaća, preko Kostela i Plandišta, kroz jedinstveni Grmuški kanjon vodi u Bosansku Krupu i njene Malde ade/Zelene otoke. U Bosanskoj Krupi će na završnici regate biti podijeljene zahvalnice i priznanja, a potom na Trgu Alije Izetbegovića, pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, upriličen koncert grupe „Zabranjeno pušenje“. Ulaz na koncert će biti besplatan.

Dodatne informacije vezane za organizaciju Una regate mogu se pronaći na web stranici NP Una.

 

Zato što jedan članak nije dovoljan…

NJEGOVO VELIČANSTVO, NACIONALNI PARK “UNA”

MAGIJA NACIONALNOG PARKA “UNA”

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content