“Bosanski vitez” – pogledajte teaser za novi film!

Producent Adnan Ćuhara i reditelja Tarik Hodžić, koji su zajedno radili na filmu “Scream for me Sarajevo”, objavili su teaser novog filma “Bosanski vitez” rađenog u produkciji Prime Time i Udruženja Concept Media čestitajući tako svim građanima i građankama Dan nezavisnosti BiH.

Foto: Iz filma

“Tokom ove godine imali smo smanjeni broj dana snimanja zbog pandemije i nemogućnosti putovanja i snimanja u Vatikanu, Beču, Budimpešti, Istanbulu, Londonu i SAD-u. Ali smo završili veliki dio snimanja širom BiH, kao i snimanja u Dubrovniku”, istakao je producent filma Adnan Ćuhara.

Snimanje filma predstavljalo je veliko putovanje za cijelu ekipu, kako figurativno – tako i doslovno, rekao je reditelj Hodžić.

“Sve ovo što radimo je započelo jednim prijateljstvom i ljubavlju prema srednjovjekovnoj Bosni koja je uspjela oko sebe privući ljude koji svim srcem daju svoj doprinos da ova priča doživi realizaciju kakvu zaslužuje. Uprkos situaciji i izazovima, uspjeli smo da izvučemo maksimum sa snimanjima, mada još je je veliki put pred nama. Neopisiv je to osjećaj nakon skoro tri godine putovanja i snimanja i dalje imati uz sebe tako požrtvovanu ekipu koja ulijeće doslovno u sve uslove, pa čak i snježne mećave, da izvuče najbolji kadar. To na neki način i govori o energiji koju ovaj projekat nosi i širi. Iskoristit ću priliku da se zahvalim Mehi i njegovim GSS dobrovoljcima na asistencijama prilikom snimanja. Uostalom najbolje je da pogledate teaser…”, rekao je Hodžić.

“Zahvaljujemo se na podršci nasoj Fondaciji za kinematografiju, Hrvatskoj Fondaciji za Audio Vizuelni Centar (HAVC) i našem koproducentu Kinematograf doo iz Zagreba, Federalnoj televiziji i La Terra Nostra Fondaciji”, poručili su.

Producent: Adnan Ćuhara; Scenarij i režija: Tarik Hodžić; Direktor fotografije: Admir Švrakić; Kompozitor mezzo-sopran : Larisa Buro; Tonac: Adis Baždarević; Dizajn zvuka: Nenad Kovačević; Kostim: Adnan Hajrulahović Haad; Scenografija: Edna Slipčević; Rasvjeta: K Light; Asistenti: Damir Husremović, Adis Ćuhara; Fotograf: Amina Hodžić.

Pogledajte teaser filma:

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content