Brzim vozom od Željezničke stanice do Hadžića

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja KS, Vlada KS je donijela Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica – Hadžići.

Foto: Vlada KS

Foto: Vlada KS

Ova odluka ima za cilj poboljšanje javnog prevoza putnika u kantonu. Radi zaštite javnog interesa, adekvatnog sprovođenja mjera zaštite od pandemije COVID-19, ali i zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor – Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete. Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama.

“Današnja odluka Vlade KS je rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima se zahvaljujem na podršci. Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto”, istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta Adnan Šteta .

U vozu je ukupan broj sjedećih mjesta 176, a broj stajaćih 94.

“U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge.”, dodao je Šteta.

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi