Buskarta.ba – Jednostavna kupovina autobusnih karata putem moderne web platforme

Buskarta.ba je moderan booking aplikativni softver i web platforma, koja ima za cilj da korisnicima na jednostavan način pruži mogućnosti online kupovine autobusnih karata za usluge prevoza putnika kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu, uključujući i ino-putovanja iz naše zemlje, kao i putovanja iz inostranstva prema našoj zemlji.

Aplikacija je dostupna korisnicima od početka 2022. godine, sa svim modernim funkcionalnostima jedne „booking“ platforme, kroz elektronsku kupovinu karata na bazi izbora željene destinacije putovanja od strane korisnika. Samim tim, visok nivo korisničkog iskustva je zagarantovan, a isti se konstantno unaprijeđuje i prilagođava korisniku kroz kupovinu autobusnih karata na brz i siguran način, bez dodatnih naknada i bez čekanja u redovima.

Uprkos činjenici da je transport putnika bio značajno pogođen pandemijom koronavirusa zbog tadašnje zabrane ili ograničenja putovanja u periodu od čak i po nekoliko mjeseci u pojedinim intervalima, razvojni tim platforme Buskarta.ba je vrijedno radio za to vrijeme, kako bi konačno i domaća platforma za prodaju online autobusnih karata zaživjela i bila dostupna za bosanskohercegovačko tržište, već od početka prošle godine.

 

Jednostavna kupovina online autobusne karte

Korištenje aplikacije je zaista lahko, a željene destinacije sa svim mogućnostima rezervacija najpogodnijih putovanja imat ćete pregledno izlistane na svom mobilnom telefonu ili monitoru u samo par klikova, bilo da kupujete online karte za sebe ili Vama drage osobe. Potrebno je samo da unesete početni i krajnji grad Vašeg putovanja, odaberete datum putovanja i broj osoba koji putuju. Iz ponuđenih polazaka izaberite onaj koji Vam najviše odgovara. Polasci su opisani vremenom polaska, trajanjem puta, prevoznikom, kvalitetom autobusa, redom vožnje sa kilometražom, eventualnim akcijskim popustima i sl. Klikom na dugme “Kupi kartu” ili “Izaberi polazak” (zavisno od opcija pretrage) birate željenu autobusnu liniju. Popunite obavezna polja o naručiocu i putnicima, izvršite plaćanje i uživajte u svojoj vožnji.

Dovoljno je da kupovinu karte na aplikaciji izvršite prvi put, jer će svaki naredni put biti samo potvrda da je kupljena online karta ujedno i Vaš najsigurniji i najbrži način rezervacije putovanja, bez izgubljenog dodatnog vremena na proces rezervisanja karte na licu mjesta ili telefonskim putem. Često ste se uvjerili da su autobusne stanice prebukirane pozivima, i to baš onda kada Vam najviše treba brz odgovor, pa ćete uštedjeti svoje vrijeme za mnogo korisnije stvari, bez „onog dodatnog“ stresa da li ćete na vrijeme kupiti kartu i stići na polazak sa stanice.

Garantujemo i sigurnost Vaših podataka tokom procesa plaćanja, kada sistem zahtijeva unos ličnih podataka dva puta – informacija  o  korisniku karte (ime, prezime, telefon i email) nužnih za vozno osoblje i informacija o osobi koja vrši plaćanje (ime, prezime, broj kreditne/debitne kartice, rok važnosti kartice, CCV kod). Podaci o kreditnoj kartici se unose samo na sigurnoj stranici partnerske banke i buskarta.ba nema nikakvog pristupa do njih, i iste nigdje ne pohranjuje.

 

Akcije, popusti i ostale pogodnosti pri online kupovini karata

Popusti su dio tarifne politike prevoznika – ugovornih partnera. Postoje specifični akcijski popusti koji važe u ograničenom roku ili se primjenjuju u specifičnim slučajevima (npr. nakon određenog broja prodatih karata, sljedeća je besplatna, kao i dr. popusti) i uobičajeni popusti za određene kategorije putnika. Najčešće kategorije putnika za koje popusti važe su:

  • djeca,
  • studenti,
  • penzioneri.

Pored navedenog, postoje i ostale specifične pogodnosti za putnike koje možete pronaći na platformi buskarta.ba ili kroz online komunikaciju sa timom korisničke podrške, u slučaju da imate bilo kakve dodatne nedoumice.

Tu je i mogućnost online poklona karte, ukoliko živite npr. van Bosne i Hercegovine i želite kupiti autobusnu kartu rodbini ili prijateljima. Jednostavno izvršite kupovinu preko portala www.buskarta.ba i pošaljite kartu bilo kojom mobilnom aplikacijom (mail, Viber, itd.) osobi koja putuje. Kartu je dovoljno pokazati na mobitelu voznom osoblju i spremni ste za ugodan put, uz obavljenu pametnu kupovinu i izbjegavanje redova pri kupovini karata na licu mjesta. Tu su i ostale pogodnosti kao što su prevoz bicikla ili npr. kućnih ljubimaca, koje zavise od prevoznika pojedinačno, jer ova platforma djeluje kao virtualna autobuska stanica i ne može garantovati da su sve pogodnosti, koje putnici traže, moguće kod svakog prevoznika.

Na kraju, preporučujemo vam da potražite više informacija i detalja o popustima na sekciji platforme o prevoznicima, koja sadrži: Transturist Tuzla, Autoprevoz BUS – Mostar, Centrotrans Eurolines Sarajevo, Centrotrans AD Istočno Sarajevo i drugi. Svaki prevoznik određuje vrste popusta za pojedine kategorije putnika. Ukoliko odgovarate datoj kategoriji putnika, imate pravo na popust. Pritom, prilikom ulaska u autobus sa sobom morate imati neki dokument, kojim se potvrđuje odabrani popust (npr. indeks za studente, ček od penzije za penzionere, zdravstvena knjižica ili sličan dokument za djecu), a koji dokument je neophodan za dokazivanje prava na popust zavisi od prevoznika, kako je i navedeno.

 

Željene domaće i ino destinacije na Buskarta.ba platformi

Online karte se mogu kupiti za ponuđene autobusne relacije ili direktne linije od različitih prevoznika, ukoliko npr. više prevoznika održava prevoz na željenim relacijama, odnosno ukoliko su prevoznici naši ugovorni partneri, kao ponuđači usluga prevoza. To su transportne kompanije koje svojom registracijom na platformi Buskarta.ba ostvaruju npr. niz promotivnih i ugovorenih pogodnosti, nalaze se na vidljivom dijelu platforme, sa već dodanim autobusnim linijama kroz integrisane redove vožnje i vremenima polazaka sa odgovarajućih stanica, kako bi iskustvo korisnika bilo optimalno pri pretraživanju karata. Dakle, navedeni podaci će biti ponuđeni na pretraživaču online karata, zajedno sa cijenama istih i ostalim elementima, kada putnik-korisnik unese željenu relaciju putovanja.

Na aplikaciji se mogu kupiti online karte za veliki broj destinacijskih zemalja, bilo da se radi o putovanjima prema našem regionu ili drugim evropskim destinacijama, po željama i potrebama svakog pojedinačnog korisnika/putnika: Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj i drugim zemljama, a od marta mjeseca opet su aktuelni polasci za Tursku (Istanbul). Za vas smo izdvojili neke od najatraktivnijih i najtraženijih domaćih destinacijskih gradova na aplikaciji, a to su: Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka, Goražde, Sanski Most, Velika Kladuša, dok su jako tražene međunarodne destinacije: Dubrovnik, Split, Pula, Zagreb, Novi Pazar, Beograd, Novi Sad, Ulcinj, a tu su i nezaobilazne zapadnoevropske destinacije kao što su: Minhen, Dortmund, Hamburg, Pariz, te sve popularniji Prag i Bratislava, ali i mnogi drugi gradovi.

 

Korisnička podrška Buskarta.ba

Za sve ostale informacije, možete kontaktirati Buskarta.ba tim na društvenim mrežama, zapratite ih prevashodno na Facebooku i Instagramu:

Facebook stranica: https://www.facebook.com/BusKarta

Instagram stranica: https://www.instagram.com/buskarta.ba/

Ukoliko imate konkretnih upita ili potrebu za pojašnjenjima oko korištenja aplikacije, budite slobodni da kontaktirate njihovu korisničku podršku putem mail adrese support@buskarta.ba, koja će vam uvijek rado izaći u susret i poželjeti dobrodošlicu na platformu i ugodno putovanje.

Sve online rezervacije autobusnih karata možete izvršiti i na vašim mobilnim telefonima, a onda jednostavno – ZGRABITE SVOJE KARTE i uživajte u top destinacijama!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content