Čarolija pod otvorenim nebom se nastavlja: Ljetne večeri Studio Teatra

Predstava „Ježeva kućica“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u subotu otvara četvrti po redu teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra.

Foto: Studio Teatar

Ovogodišnji Festival  pod sloganom „Čarolija pod otvorenim nebom se nastavlja“  trajat će ukupno četiri noći, a publici će ponuditi jednu predstavu za djecu i tri predstave za odrasle.    Drugu noć festivala publici će se predstaviti predstava „Ay, Carmela“ u režiji Roberta Raponje, a po tekstu Josea Sanchisa Sinisterra.  Predstava je rađena u produkciji  Sarajevskog ratnog teatra, a uloge u jednoj od najdugovječnijih predstava u BiH ostvaruju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

Treća noć festivala je rezervisana za predstavu „Prah“, nastale u koprodukciji Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra Sarajevo,  u režiji Miralema Zupčevića, a po tekstu čiji je autor Đerd Špiro (György Spiró), jedan od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca. U predstavi uloge ostvaruju Mirsad Tuka i Gordana Boban.

U utotrak, 28. jula festival zatvara predstava „Državni lopov“, hit komedija, koja 15 godina nasmijava publiku, a svrstava se među najigranije živuće predstave u BiH.  U predstavi Studio Teatra igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Sve predstave  za odrasle počinju u 21 sat, dok predstava za djecu počinje u 20:30 sati. Radionica i igraonica u okviru KIDS PROGRAMA  prije predstave za djecu počinje u 18:30 sati.

Ulaznice je moguće obezbijediti rezervacijom na broj telefona 061/598-826, ali i kupovinom na blagajni Festivala, na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, u terminima od 10 do 12 sati, kao i u terminu od 17 do 20 sati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content