ĆIRO II: Biciklijada Ravno – Trebinje

U okviru projekta “ĆIRO II” održat će se promotivna biciklijada koja za cilj ima promociju turizma na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Ravno i Trebinje. Biciklijada dužine 90 km kružnog je tipa sa startom i ciljem u Ravnom, a tijekom koje slijedi obilazak starih i napuštenih Ćirinih stanica, Ćirine makete u Trebinju, kao i starog grada Trebinja uz vodiče. Nakon pauze i kave pod poznatim Trebinjskim platanima, biciklisti će obići Hercegovačku kuću, gdje biciklisti mogu kupiti i bolje se upoznati sa domaćim proizvodima iz Hercegovine, nakon čega slijedi povratak biciklima u Ravno.

Ćiro biciklijada Ravno Trebinje

“U biciklijadi “Ćiro II” koja je zakazana za Nedelju; 10.04.2022. vodimo vas na jednu nama poznatu, priznatu i jako dragu Ćirinu stazu, stazu koja nas vodi iz Ravnog do prelijepog turističkog grada Trebinja. Biciklijada u dužini 90km je kružnog tipa i potpuno ravna sa startom i ciljem u Zavali, a biciklirati počinjemo u 11:00h. Na lokaciji sastanka ispred “Gostionice Zavala” imamo veliki parking gdje svi naši gosti mogu sigurno i bezbrižno parkirati svoja vozila dok uživaju u vožnji na Ćiro stazi i hercegovačkim krajolicima”, poručuju organizatori.

Stara uskotračna željeznica Ćiro u svoje vrijeme bila je pruga koja život znači za narode s područja Hrvatske, BiH i Crne Gore. Preživjela je čak 5 različitih državnih uređenja da bi krajem 1970-ih proglašena neprofitabilnom i u konačnici ukinuta. Ubrzo nakon ukidanja ostaci željezničke infrastrukture su nestali ili propali, a paraleleno s gašenjem pruge polako se i iseljavao narod s ovih prostora….danas, ĆIRO pruga predstavlja najveću cikloturističku ponudu Hercegovine.

“Plan je našim gostima u što boljem svjetlu prezentirati sve kulturne i povjesne znamenitosti koje Ćirina trasa na pomenutoj dionici ima za ponuditi. Imamo jako velik broj zainteresiranih sudionika, te vjerujemo kako će mnogi biciklisti iz zemalja regije u nedelju posjetiti Hercegovinu i uživati u lijepom vremenu, svježem zraku i ugodnom društvu. Naravno, tu su i naši cikloturistički vodiči koji će biti voditelji ove biciklijade i našim gostima prezentirati sve destinacije koje posjetimo na našem putovanju, a plan je osim bicikliranja na Ćiro stazi i turistički obilazak starog grada Trebinja, kao i Hercegovačke kuće, te nezaobilazna kava pod Trebinjskim platanima, prije nego se biciklisti vrate u Ravno“, komentirao je Toni Zorić, predsjednik HerzegovinaBike.

Organizacija će se održavati na visokom nivou, a svim sudionicima kroz projekt “ĆIRO II” osigurani su i prigodni poklon paketi. Organizatori ističu kako će se za sigurnost svih sudionika brinuti veliki broj redara, te će imati dva kombija u pratnji sa vodom i okrijepom, prvom pomoći i servisnom stanicom. Za sve one kojima 90km bude izazov i previše bicikliranja, omogućen je povratak iz Trebinja sa kombijem. Udruga “HerzegovinaBike” uz podršku biciklističkih klubova “Vučji zub” i “Leotar” u sklopu projekta “ĆIRO II” organiziraju biciklijadu Ćirinom prugom. Ovim putem organizatori vam žele dobrodošlicu u uvijek lijepu Hercegovinu, te se nadamo lijepom vremenu i vjerujemo kako ćemo imati odlično druženje.

Okupljanje i polazak je u Nedelju 10.04.2022. sa početkom u 11:00h ispred Gostionice Zavala.

Više o događaju: https://fb.me/e/3cYqMDubb

Za više informacija o biciklijadi, molimo kontaktirajte:
Toni Zorić, član tima za organizaciju biciklijade
Tel: 063 400 260

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content