BISKVIT:
jaja 4 kom
šećer 15 dkg
brašno-oštro 7 dkg
prašak za pecivo 1/2 paketić/a
maslac 20 dkg
čokolada za kuhanje 200 g
PRELJEV:
čokolada za kuhanje 30 dkg
vrhnje za šlag 1/2 l
mlijeko 1,5 dcl
PRIPREMA
BISKVIT
Razdvojiti žutanjce od bjelanjaka.Žutanjke pomješati sa šečerom i miksati.
Rastopiti na pari ili mikrovalnoj maslac i čokoladu za kuhanje i dodati žutanjcima.Zatim dodati prašak za pecivo i brašno.
Napraviti snijeg od bjelanjaka i kuhačom ga dodati u smjesu od žutanjaca i sve jednolično izmješati.
Staviti peći na 180C oko 20 minuta.
Kada je pečeno preliti biskvit toplim mlijekom.
PRELJEV
Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj.
to sve mješati dok se čokolada skroz ne otopi oko 10 minuta i sa tim preljevom zaliti kolač.
Ostaviti na sobnoj temperaturi da se dobro upije u biskvit.