Po želji u kremu možete dodati nutellu od 400 gr i lješnjake. Poslužite uz dodatak sladoleda od vanilije ili umućenog šlaga.
Sastojci:
300 gr fine crne čokolade iznad 70% kakaoa
225 gr masla
225 gr šećera
9 žutanjaka
5 bjelanjaka
malo soli
Priprema:
Čokoladu i maslo otopiti na pari. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom, u to dodati otopljeno maslo i čokoladu. Bjelanjke stući s malo soli, te nježno i lagano spojiti s čokoladnom smjesom. Trećinu smjese (koja će služiti kao krema) odvojiti i staviti u hladnjak. Ostatak bi se trebao peći u 2 kalupa na 150 ºC oko jedan sat. Prijateljica od koje sam dobila recept stavi cijelu smjesu za biskvit u kvadratnu tepsiju i poslije je lagano pečenu pilicom izreže. Pečene kore premazati kremom i po želji ukrasiti.