Čokoladna torta bez brašna

    Čokoladna torta bez brašna

    Po želji u kremu možete dodati  nutellu od 400 gr i lješnjake. Poslužite uz dodatak sladoleda od vanilije ili umućenog šlaga.

    Sastojci:

     

    300 gr fine crne čokolade iznad 70% kakaoa

    225 gr masla

    225 gr šećera

    9 žutanjaka

    5 bjelanjaka

    malo soli

    Priprema:

    Čokoladu i maslo otopiti na pari. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom,  u to dodati otopljeno maslo i čokoladu. Bjelanjke stući s malo soli, te nježno i lagano spojiti s čokoladnom smjesom. Trećinu smjese (koja će služiti kao krema) odvojiti i staviti u hladnjak. Ostatak bi se trebao peći u 2 kalupa na 150 ºC oko jedan sat. Prijateljica od koje sam dobila recept stavi cijelu smjesu za biskvit u kvadratnu tepsiju i poslije je lagano pečenu pilicom izreže. Pečene kore premazati kremom i po želji ukrasiti.