Čokoladna torta

    Čokoladna torta

    BISKVIT:

    jaja 4 kom

    šećer 15 dkg

    brašno-oštro 7 dkg

    prašak za pecivo 1/2 paketić/a

    maslac 20 dkg

    čokolada za kuhanje 200 g

     

    PRELJEV:

    čokolada za kuhanje 30 dkg

    vrhnje za šlag 1/2 l

    mlijeko 1,5 dcl

     

    PRIPREMA

     

    BISKVIT

    Razdvojiti žutanjce od bjelanjaka.Žutanjke pomješati sa šečerom i miksati.

    Rastopiti na pari ili mikrovalnoj maslac i čokoladu za kuhanje i dodati žutanjcima.Zatim dodati prašak za pecivo i brašno.

    Napraviti snijeg od bjelanjaka i kuhačom ga dodati u smjesu od žutanjaca i sve jednolično izmješati.

    Staviti peći na 180C oko 20 minuta.

    Kada je pečeno preliti biskvit toplim mlijekom.

     

    PRELJEV

    Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti na pari  ili u mikrovalnoj.

    to sve mješati dok se čokolada skroz ne otopi oko 10 minuta i sa tim preljevom zaliti kolač.

    Ostaviti na sobnoj temperaturi da se dobro upije u biskvit.