Čokoladne destinacije

Svijet je bio zaljubljen u čokoladu još 1100 godina prije Krista. U nastavku članka možete pročitati najbolje destinacije kada je čokolada u pitanju i biti sigurni da nema boljeg mjesta na zemlji gdje biste probali bolju čokoladu.

10. Köln, Njemačka

Stollwerck firma u Köln je u svom vrhuncu bila drugi najveći dobavljač čokolade u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako bi obilježili 150 godina postojanja ova firma je napravila izložbu koja je kasnije izrasla u cijeli muzej Imhoff Stollwerck poznatiji kao čokoladni muzej diljem svijeta. U njemu možete vidjeti interaktivne izloške, uzorke i divovsku čokoladnu fontanu.

 

9. Tain L’ Hermitage , Francuska

Gradić u srcu vinske zemlje, samo nekoliko minuta vožnje od Lyona je dom čokolade. Velika stanica je Valrhona Ecole du Grand Chocolat, škola koja obučava profesionalne kuhare i ugostitelje. Imaju čak i trodnevne kurseve za obučavanje amatera.

8. Hershey , Pennsylvania

Nazvan „Najslađe mjesto na Zemlji“ je preimenovan u Hershey 1906. godine, zbog popularnosti Hershey čokolade. Grad je i dom Hershey Company i HB Reese Candy Company. ” Chocolatetown , USA ” je sama označena kao američki čokoladni centar.

7. New York , New York

Kao i kod većine stvari u New Yorku, tako su i mnogi poslastičari donijeli svoje čokoladne poslastice iz raznih dijelova svijeta. Uz sve fantastične čokoladne trgovine u gradu možete da uzmete i turneju čokoladom, gdje možete saznati mnogo više o historiji čokolade i probati razne vrste čokolade i poslastica od nje.

brussels chocolate

6. Villajoyosa , Španjolska

Često se naziva i „Chocolate City“. Svoju historiju započela je u 18. stoljeću, kada je počela uvoziti kakao zrna iz Venezuele i Ekvadora. Danas proizvodnja čokolade i dalje cvjeta. Villajoyosa ima izvrstan muzej čokolade  koji ne samo da posjeduje vitrine prepune historijskih Villajoyosa čokolada, već i čokolade koje su napravili lokalni stanovnici.

5. San Francisco , California

Bay Area je dom jedne od najstarijih proizvođača čokolade u Sjedinjenim Američkim Državama, što je odredište za mnoge ljubitelje čokolade. Čokoladne turneje su najbolji način da u San Francisku posjetite najbolje trgovine čokolade, kao i da se vratite korak natrag u historiju kroz Ghirardelli trg, koji je izvrno sagrađen kao proširenje stare Ghirardelli tvornice čokolade.

4. Oaxaca , Meksiko

Drevni Mesoamericans su prvi svjetski poslastičari, a Meksiko je nastavio od tad proizvoditi čokladu. Danas u Oaxaca, stanovnici su prigrlili čokoladu kao dio kulture i čini se da posjetitelji ne mogu da hodaju po ovom gradu, a da ne budu ponuđeni čokoladom na svakom koraku. Iako postoje veliki proizvođači čokolade u Oaxaca je čokolada napravljena po starim porodičnim receptima, na starinski način.

3. Barcelona , Španjolska

Španjolci su bili prvi Europljani koji su mogli doživjeti čokoladu vraćenu iz Novog svijeta, a Barcelona je od tada središte za ljubitelje čokolade. Grad se može pohvaliti da je prva čokolada napravljena 1780. godine. Barcelona slavi svoju bogatu baštinu čokolade sa muzejom posvećenom čokoladi, Museo de La xocolata, koji ima sve, pa čak i čokoladne skulpture sa toplom čokoladom.

 

Chocolate and coffee beans

2. Zurich , Švicarska

Švicarci troše više čokolade po osobi od bilo koje druge zemlje, a uz svjetski poznate tvornice čokolade to ne treba ni da nas čudi. Zurich je srce proizvodnje čokolade u zemlji. Za uistinu jednistven doživljaj Swiss Travel sustav, zajedno sa CAILLER – Nestle, nudi izlet na „Švicarski čokoladni voz“. Voz polazi iz Montreuxu i zaustavlja se u Gruyères, prije nego konačno stigne u Broc gdje posjetioci mogu da posjete i obiđu CAILLER – Nestle tvornicu.

1.Bruxelles , Belgija

Cijela Belgija je čokoladni raj. Može se pohvaliti sa 12 čokoladnih tvornica, 16 čokoladnih muzeja i više od 2.100 trgovina čokolade. U Bruxelles se međutim nalazi dom dvije najveće čokoladne firme u svijetu i to Godiva i Leonida, kao i mnogo manjih prodavnica. Oni su prvi stvorili Jean Neuhaus 1912. godine. Ako posjetite ovaj grad možete se odlučiti za posjetu Musee du Cocao et du Chocolate gdje možete naučiti kako se pravi čokolada.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content