Continental generalni sponzor najvećeg biciklističkog festivala u Bosni i Hercegovini

Continental korporacija, jedan od vodećih svjetskih proizvođača pneumatika i jedan od lidera u auto industriji, generalni je sponzor Blidinje BIKE Festivala, koji se održava u Parku prirode Blidinje od 12. do 14. srpnja 2024 godine.

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača pneumatika za putnička vozila na tržištu originalne opreme i rezervnih dijelova potencijal je vidio upravo u najvećem biciklističkom događaju u Bosni i Hercegovini. Širom svijeta ova korporacija upošljava preko 190.000 ljudi u 61 zemlji na 554 lokacija. To je velika porodica koja je društveno odgovorna i prisutna u svjetskom biciklizmu već dulji niz godina, a danas žele biti vjetar u leđa razvoju biciklizma u Bosni i Hercegovini.

Continental je sponzor „Tour de France“ događaja, najveće biciklističke utrke na svijetu, koja se održava u Francuskoj svake godine od 1903. godine, a birno je i kazati kako Continental ima svoj tim mlađih kadeta na ovom velikom događaju. Naime, svake godine Tour of France poziva sljedeću generaciju talentiranih biciklista da voze ispred glavnih konkurenata kao službeni kadeti utrke ‒ “Les Cadets Juniors du Tour”. Ovo je iznimna prilika za promicanje biciklizma i isticanje užitka bavljenja sportskim aktivnostima za mlađe naraštaje. Svake godine Continental s ponosom podržava nove događaje na njihovom uzbudljivom putovanju i sve ovo gore navedeno prethodilo je potpisivanju ugovora sa jednim od najvećih biciklističkih festivala u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival.

Potpisivanje ugovora se dogodilo upravo u Mariboru, središnjici Continentala za Adria regiju, a predsjednik udruge “HerzegovinaBike”, Toni Zorić tom prilikom imao je za kazati: “Ovo danas doista vidim kao velik dan za biciklizam u Bosni i Hercegovini. Naravno, sretni smo što iza našeg Blidinje BIKE Festivala stoji jedan ovako velik partner i prije svega veliko ime kao što je Continental, no bitno je kazati da je ovo tek početak jedne veće suradnje, gdje Continental nastoji ne samo podržavati biciklističke događaje, već razvoj cjelokupnog biciklizma u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da ne griješim kada kažem kako je ovo jedno od najvećih imena koje je ikada stalo uz biciklizam u Bosni i Hercegovini i na nama je da njegujemo tu suradnju i činimo velike stvari u godinama koje su pred nama“.

Matko Kariž, ispred Continental organizacije zadužene za razvoj poslovanja u regiji Jugoistočne Europe: „Ponosni smo što možemo podržati organizaciju najvećeg biciklističkog događaja u Bosni i Hercegovini: Blidinje Bike Festival. Tržište Bosne i Hercegovine je vrlo važno za Continental što je vidljivo i u činjenici da je Bosna i Hercegovina jedina država u regiji u kojoj Continental ulaže u razvoj BestDrive mreže servisa za gume i vozila. Baš zbog te važnosti tržišta Bosne i Hercegovine za Continental, donijeli smo odluku o strateškom partnerstvu u promociji biciklizma u Bosni i Hercegovini. Utjecaj biciklizma na društvo u cijelosti je vrlo bitan jer promiče zdrav način života, ali i zaštitu okoliša što je vrlo važan čimbenik u poslovanju Continentala. Veselimo se zajedničkom doprinosu razvoja biciklizma u Bosni i Hercegovini, ali i generalnom poboljšanju mobilnosti stanovništva što je i naša globalna misija“.

Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini otvorio je  registracije za svoje peto izdanje događaja koje će se održati od 12. do 14. Srpnja u Parku prirode Blidinje.

 

REGISTRIRAJ SE OVDJE!

 

I ove godine središnji dio SKI centra u Parku prirode Blidinje bit će ispunjen zvukom navijanja i zviždanjem horde navijača, dok kotači natjecatelja budu lomili makadamske staze Blidinja u potjeri za najbržim vremenom ulaska u cilj. I ono najvažnije, ove godine Blidinje BIKE Festival nosi visoku kategoriju UCI Class 1, dok se ujedno istog dana održava i Balkansko prvenstvo u maratonu, što znači će Blidinje BIKE Festival polučiti novog Balkanskog prvaka – saznati ćemo tko je najbolji među 20 zemalja svijeta!

Ovaj trodnevni događaj osim MTB maratona sadržavat će i brojne druge outdoor aktivnosti, rekreativni događaji, edukativne radionice, tu su događaji za cijele obitelji, a neće nedostajati ni dobre zabave u kasnim satima, jer i ove godine subota je planirana za noćni party! Ništa bolje od malo zagrijavanja pred nedeljnu utrku.

Više o Blidinje BIKE Festivalu možete pronaći na njihovoj službenoj web adresi: www.bbf.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content