Crna Gora: Odmorite i budite plaćeni za to!

  Crna Gora: Odmorite i budite plaćeni za to!

  Stereotip o lijenosti i vicevi o izležavanju već dugo se povezuju s Crnogorcima, a naše istočne komšije odlučile su to iskoristiti na veoma simpatičan način.

  Foto: Etno selo Montenegro

  Tako etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama organizira takmičenje u ležanju, no pandemija koronavirsa poremetila im je planove. No, takmičenje će se održati, ali u samoizolaciji – u skladu sa epidemijskim mjerama.

  Pravila koja se odnose na sve učesnike su sljedeća: Sami ćete boraviti u kolibi i nema izlazaka. Sami ćete održavati higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola. Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

  “Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka”, navode organizatori.

  Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

  Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi “da odmore i da zato budu plaćeni”. Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.