Crna Gora: Odmorite i budite plaćeni za to!

Stereotip o lijenosti i vicevi o izležavanju već dugo se povezuju s Crnogorcima, a naše istočne komšije odlučile su to iskoristiti na veoma simpatičan način.

Foto: Etno selo Montenegro

Tako etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama organizira takmičenje u ležanju, no pandemija koronavirsa poremetila im je planove. No, takmičenje će se održati, ali u samoizolaciji – u skladu sa epidemijskim mjerama.

Pravila koja se odnose na sve učesnike su sljedeća: Sami ćete boraviti u kolibi i nema izlazaka. Sami ćete održavati higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola. Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

“Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka”, navode organizatori.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi “da odmore i da zato budu plaćeni”. Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content