Crnogorka Nataša Prelević besplatno ustupa radne sveske za najmlađe

Nataša Prelević, master muzike, Crnogorka koja je autor radnih sveski Solfeđo sa teorijom muzike, svoje znanje i svoj rad nesebično dijeli širom svijeta jer ne želi da muzika utihene u ovim teškim vremenima.

Svim nastavnicima i učenicima muzičkih škola u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini dostupni su besplatno PDF-ovi radnih svezaka teorije muzike, kao pomoć u realizaciji online nastave solfeđa u periodu korona virusa.

Prolazimo svi težak period a pred nastavnicima je veliki izazov prilagodjavanja rada od kuće pored svih porodičnih obaveza koji su im postavljeni. Budimo solidarni! Srećno!????❤️, napisala je na svom profilu autorica.

Za rusko, englesko i slovenačko govorno područije su obezbedjene samo prve 3 sveske.

Radna sveska za predmet Solfeđo sa teorijom muzike namijenjena je učenicima muzičkih škola kao i svima koji žele da dostignu muzičku pismenost. Ova literatura predstavlja dodatnu pomoć, kako nastavnicima tako i učenicima, u planiranju nastave i uspješnom savladavanju gradiva. Dizajn je atraktivan i prilagođen uzrastu djece od 5-9 godina. Sadrži osnovu muzičke pismenosti i predstavlja temelj daljeg muzičkog obrazovanja.

Sveske možete preuzeti ovdje: OVDJE

O autoru

Nataša Prelević diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Cetinju (Crna Gora) na odsjeku Muzička pedagogija 2004. godine, nakon čega je završila master studije na Univerzitetu Tor Vergata (Università di Roma, Tor Vergata) u Rimu (Italija) i stekla zvanje Master muzike (Master of Music, M.Mus.) iz oblasti Analiza muzičkih stilova 20. vijeka, 2011. godine.

Pohađala je radionicu – obuku za predavače International Baccalaureate, Diploma Program-Music (IBDP-Music), u Berlinu (Njemačka) 2015. godine.

Objavila je knjigu Početna teorija muzike za klavir, autorsko izdanje, Tivat 2016.

Godine 2018. završila je specijalističke studije (Specialist Certificate of General Music Studies) u programu za Pisanje i produciranje muzike (Writing and Producing Music) na Muzičkom koledžu Berkli (Berklee College of Music, Boston, Massachusetts), Sjedinjene Američke Države.

Kao član stručne komisije učestvuje u izradi nacionalnog plana i programa za predmet Solfeđo sa teorijom muzike za osnovne muzičke škole u Crnoj Gori, 2018. godine. U naredne dvije godine izdaje šest radnih svezaka za prvi i drugi ciklus, za predmet Solfeđo sa teorijom muzike.

KONTAKT:

+382 63 203 984, prelevic16@gmail.com

WEB: https://www.escuola.me/

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content