Crnogorka Nataša Prelević besplatno ustupa radne sveske za najmlađe

  Crnogorka Nataša Prelević besplatno ustupa radne sveske za najmlađe

  Nataša Prelević, master muzike, Crnogorka koja je autor radnih sveski Solfeđo sa teorijom muzike, svoje znanje i svoj rad nesebično dijeli širom svijeta jer ne želi da muzika utihene u ovim teškim vremenima.

  Svim nastavnicima i učenicima muzičkih škola u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini dostupni su besplatno PDF-ovi radnih svezaka teorije muzike, kao pomoć u realizaciji online nastave solfeđa u periodu korona virusa.

  Prolazimo svi težak period a pred nastavnicima je veliki izazov prilagodjavanja rada od kuće pored svih porodičnih obaveza koji su im postavljeni. Budimo solidarni! Srećno!🍀❤️, napisala je na svom profilu autorica.

  Za rusko, englesko i slovenačko govorno područije su obezbedjene samo prve 3 sveske.

  Radna sveska za predmet Solfeđo sa teorijom muzike namijenjena je učenicima muzičkih škola kao i svima koji žele da dostignu muzičku pismenost. Ova literatura predstavlja dodatnu pomoć, kako nastavnicima tako i učenicima, u planiranju nastave i uspješnom savladavanju gradiva. Dizajn je atraktivan i prilagođen uzrastu djece od 5-9 godina. Sadrži osnovu muzičke pismenosti i predstavlja temelj daljeg muzičkog obrazovanja.

  Sveske možete preuzeti ovdje: OVDJE

  O autoru

  Nataša Prelević diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Cetinju (Crna Gora) na odsjeku Muzička pedagogija 2004. godine, nakon čega je završila master studije na Univerzitetu Tor Vergata (Università di Roma, Tor Vergata) u Rimu (Italija) i stekla zvanje Master muzike (Master of Music, M.Mus.) iz oblasti Analiza muzičkih stilova 20. vijeka, 2011. godine.

  Pohađala je radionicu – obuku za predavače International Baccalaureate, Diploma Program-Music (IBDP-Music), u Berlinu (Njemačka) 2015. godine.

  Objavila je knjigu Početna teorija muzike za klavir, autorsko izdanje, Tivat 2016.

  Godine 2018. završila je specijalističke studije (Specialist Certificate of General Music Studies) u programu za Pisanje i produciranje muzike (Writing and Producing Music) na Muzičkom koledžu Berkli (Berklee College of Music, Boston, Massachusetts), Sjedinjene Američke Države.

  Kao član stručne komisije učestvuje u izradi nacionalnog plana i programa za predmet Solfeđo sa teorijom muzike za osnovne muzičke škole u Crnoj Gori, 2018. godine. U naredne dvije godine izdaje šest radnih svezaka za prvi i drugi ciklus, za predmet Solfeđo sa teorijom muzike.

  KONTAKT:

  +382 63 203 984, prelevic16@gmail.com

  WEB: https://www.escuola.me/