Čudnovate fotografije Medine Velić na cekerima i majicama promoviraju ljepote BiH

  Čudnovate fotografije Medine Velić na cekerima i majicama promoviraju ljepote BiH

  Medina Velić iz Sanskog Mosta pronašla se u stihovima pjesme Miroslava Antića: “Ja sam tristo čuda. Muzika sam. Gužva. Smijeh. Vrteška. I luda.”

  Medina Velić

  I ti stihovi uvod su u njen travel blog i Instagram profil “Mimosvit” na kojima svoju publiku upoznaje s najljepšim mjestima svoga kraja, Bosne i Hercegovine, a sve te fotografije printa i na majice i cekere koje mogu poručiti svi kojima se dopadnu motivi s njenih fotografija.

  Voli reći da joj je fotografija hobi već nekih 10 godina. S njom je krenula davno zanimajući se prirodom i insektima, zatim je prešla na portrete, ali priroda je ostala njena ljubav. Ono što želim je da prenese osjećaje putem fotografije. Zato voli posmatrati ljude iz prikrajka i hvatati trenutke koji vrijede nakon što oni ugledaju fotografiju i oduševe se. Pored fotografije uvijek ima i neki drugi posao, međutim odlučila je pokušati da joj ljubav postane i posao, pa je počela prodavati svoje printove i štampati ih na majice i cekere. Pored toga što su odličan i unikatan modni detalj, ujedno s njima promovira prirodu BiH, no Medina misli i na prirodu želeći da njima čuva i okoliš izbacivši plastične vrećice iz upotrebe. Svoje radove prodaje online na Facebook i Instagram profilu @_mimosvit , a da bi registrovala obrt potrebno joj je podrška ljudi koji misle kao i ona – mimo. A u ostvarenju njenog cilja možete joj pomoći tako što ćete kupiti njene proizvode!

  Medina živi u gradu na devet rijeka i kaže nam da je jako bitno da čuvamo ono što imamo, jer uskoro može biti kasno. U Sani, kaže, imaju baš mnogo toga za ponuditi: jedan od najvećih vodopada u BiH – vodopad Blihe, zatim izvor i pećina Dabar, izvor Zdene, planinarenje na Mulež, kupanje ljeti na Sani, jedinstveni fenomen u blizini Sane Bobijaško oko, zatim Korčanica kao spomen na ono što smo nekada imali.

  “Mnogo toga imamo za ponuditi u bilo koje godišnje doba. I kako da nemam inspiraciju za fotografiju i promociju naših ljepota?!”, kaže Medina za Furaj.ba.

  S. H, Furaj.ba