Fotografije Medine Velić na cekerima i majicama

Medina Velić iz Sanskog Mosta pronašla se u stihovima pjesme Miroslava Antića: “Ja sam tristo čuda. Muzika sam. Gužva. Smijeh. Vrteška. I luda.”

Medina Velić

I ti stihovi uvod su u njen travel blog i Instagram profil “Mimosvit” na kojima svoju publiku upoznaje s najljepšim mjestima svoga kraja, Bosne i Hercegovine, a sve te fotografije printa i na majice i cekere koje mogu poručiti svi kojima se dopadnu motivi s njenih fotografija.

Voli reći da joj je fotografija hobi već nekih 10 godina. S njom je krenula davno zanimajući se prirodom i insektima, zatim je prešla na portrete, ali priroda je ostala njena ljubav. Ono što želim je da prenese osjećaje putem fotografije. Zato voli posmatrati ljude iz prikrajka i hvatati trenutke koji vrijede nakon što oni ugledaju fotografiju i oduševe se. Pored fotografije uvijek ima i neki drugi posao, međutim odlučila je pokušati da joj ljubav postane i posao, pa je počela prodavati svoje printove i štampati ih na majice i cekere. Pored toga što su odličan i unikatan modni detalj, ujedno s njima promovira prirodu BiH, no Medina misli i na prirodu želeći da njima čuva i okoliš izbacivši plastične vrećice iz upotrebe. Svoje radove prodaje online na Facebook i Instagram profilu @_mimosvit , a da bi registrovala obrt potrebno joj je podrška ljudi koji misle kao i ona – mimo. A u ostvarenju njenog cilja možete joj pomoći tako što ćete kupiti njene proizvode!

Medina živi u gradu na devet rijeka i kaže nam da je jako bitno da čuvamo ono što imamo, jer uskoro može biti kasno. U Sani, kaže, imaju baš mnogo toga za ponuditi: jedan od najvećih vodopada u BiH – vodopad Blihe, zatim izvor i pećina Dabar, izvor Zdene, planinarenje na Mulež, kupanje ljeti na Sani, jedinstveni fenomen u blizini Sane Bobijaško oko, zatim Korčanica kao spomen na ono što smo nekada imali.

“Mnogo toga imamo za ponuditi u bilo koje godišnje doba. I kako da nemam inspiraciju za fotografiju i promociju naših ljepota?!”, kaže Medina za Furaj.ba.

S. H, Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content