Da li ste ikad sanjali da spavate u kućici na drvetu?

Kao mali smo sanjali da se igramo na kućici na drvetu, okruženi zelenilom i prirodom. Da se spuštamo niz tobogan, da iz praznih šoljica pijemo imaginarni čaj. Onda kada smo odrasli, slike kućica na drvetu gledali smo na Pinterestu, pa smo zamišljali kako bi bilo sam, sa porodicom ili sa prijateljima otići tamo, a onda se jedna takva kućica pojavila u neposrednoj blizini Sarajeva, okružena livadama i drvećem.

Ima nekoliko mjeseci da slike @treehouse.bosnia sa čežnjom gledamo na Instagramu, a onda je @furaj.ba odlučio da nas pošalje na romantični izlet, baš u tu kućicu na drvetu, a da ugođaj bude još bolji, taj vikend je padala kiša. Zar ima ičeg ljepšeg od toga kada pada kiša, a vi na toplom, u divnom društvu?

 

Kada smo došli, Anesa i njena mama su nas povele u obilazak njihovih kućica na drvetu i od drveta. Ovaj mali kompleks čine zapravo tri kućice: jedna kućica na drvetu sa toboganom, koja je zapravo igraona za djecu, jedna kućica na drvetu za “odrasle“ koja je idealna za ispijanja kafa na maloj terasi i glavna kuća od drveta u kojoj je kuhinja, wc, dnevni boravak i dvije spavaće sobe sa kaminom. Postoji i vanjska kuhinja kao i ognjište sa klupom za logorske vatre i stolom za ručanje.

 

Ono što je nas na prvu osvojilo pored gostoljubivosti naših domaćina, bile su dvije stvari:

  1. U glavnoj kući ima hrana za mačke. Anesa nam je objasnila da oko kuće često hoda jedan mačor kojeg je ona zavoljela, pa je kupila hranu da ga ona ili neko od gostiju imaju čime nahraniti kada dođe. Za nas je to bilo nešto predivno, pogotovo zato što je Nedim veterinar i njemu ne morate dva put govoriti da se brine o životinjama.
  2. Sem bicikala za brdski biciklizam kojim nas je Anesa ponudila, kao i rezervnim štapovima za planinarenje, u kući se nalazi niz društvenih igara pomoću kojih smo proveli još uzbudljiviji dan. Samo zamislite ovo: vi, u odabranom društvu na drvenoj terasi dok kiša sipi, pijete čaj i igrate zmija, čovječe ne ljuti se, karti, jenge i još drugih novih igara, daleko od civilizacije i drugih ljudi.

 

Mislim da smo danima ljudima pokazivali slike kojima smo zabilježili ovaj vikend i samo pričali kako postoji jedna kućica, kojoj ćemo se opet vratiti. Mogla bih i vama koji čitate ovo, danima pričati o njoj, ali mislim da su za neke stvari riječi suvišne, zato uživajte u ovoj fotogaleriji!

Fotografije i tekst: Amina Kučuk

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content