DAME U SARAJEVU NA LADIES IN EVENTU DONIJELE BOLJE ODLUKE

Nakon eventa u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, Ladies In događaj održao se i u Sarajevu – u srijedu, 26. aprila u Caffe Innu (Hotel Holiday). Sarajke su širile dobro raspoloženje, a događaj je sve prisutne podstakao na Bolje odluke.

Na eventu fokus je bio na sustainable livingu, kao i promociji održivog razvoja u svim segmentima, kako za kompanije, a tako i za pojedince. Utjecajni bh. modni dizajner – Adnan Hajrulahović Haad govorio je o tekstilnoj industriji, kao zagađivaču zemlje, modi – kao načinu života, odjeći, zaštiti okoliša i sredine, reciklaži – kao prevenciji zagađenja okoliša, te je sve dame posavjetovao  kako da na kreativan način ispolje vlastite stavove. Cilj ove sezone – osme po redu je, između ostalog, da promovira i važnost očuvanja prirodnih resursa, jer ovakav način života stvara ravnotežu, između društvenih, ekoloških i ekonomskih potreba, te se osigurava održivost i dobrobit budućih generacija.

– Kažu da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svijetu. Lažu nas! Moda je. Ne šutamo loptu ujutro kad se spremamo za posao, nego se pogledamo u ogledalo i to što vidimo je naš stav o modi i odijevanju. A, moda i odijevanje neminovno ostavljaju utjecaj na planetu i moramo preuzeti odgovornosti za naše stavove i naučiti se reciklirati i koristiti potencijale koji nas okružuju. Svako od nas satkan je od spektra identiteta i kreativnost nam pruža mogućnost da ih ispoljimo i definiramo – poručio je Haad na eventu u Sarajevu.

Poučeni ranijim iskustvom, organizatori u novoj sezoni pružaju mogućnost gošćama da razviju svoje vještine i talente, da nauče nešto što ranije nisu znale, podrže jedna drugu, te svoja druženja pretvore u inspirativne trenutke u kojim oslobađaju svoju maštu i razvijaju kreativnost. Tako su dame – gošće eventa izdvojile komad odjeće iz svog ormara (koji dugo stoji ili su željele baciti) – kako bi on bio dio umjetničke instalacije u svrhu podizanja svijesti i samoodrživosti u našoj okolini, te su oslikavale Sarajevo na kreativnoj radionici.

Također, na društvenim mrežama, dijelile su svoje Bolje odluke za 2023. godinu, a najsretnije je Ladies In tim obradovao posebnim poklonima.

Tako će i dalje – kroz kreativne tematske evente i zanimljive radionice iz mjeseca u mjesec, putovat kroz Bosnu i Hercegovinu, slaviti uspjehe, promovirati životne vrijednosti.

I dalje, članice Ladies In zajednice imat će priliku uživati u različitim sadržajima koje za njih priprema Ladies In tim, a sve u cilju ekonomskog, socijalnog, kulturnog i političkog osnaživanja bh. žena, jačanja zajednice, njihovog umrežavanja, te osnaživanja ženskog poduzetništva.

Značaj projekta u Sarajevu prepoznali su i mnogobrojni partneri koji svojim sudjelovanjem podržavaju ovaj događaj. Jer, zajedno stvaramo bolje sutra!

– Ovnak

– Ziaja

– Artessa

– Oriflame

– bioten

– Women Secret

– Hercegovina produkt

– Vitinka

– Inshop s brendom Aeno

– Herbal spa

Događaj je bio upriličen bez duhanskog dima uz mogućnost korištenja alternativa za zagrijavanje duhana – IQOS-a.

Ostatak fotogafija, pogledajte OVDJE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content