Dani Turske u Sarajevu

Manifestacija će se održati 11. i 12. maja u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u periodu od 12 do 19 sati.

Institut “Yunus Emre” Sarajevo pod pokroviteljstvom ambasade Republike Turkiye u Sarajevu i Ministarstva za kulturu i turizam Repubilke Turkiye, a u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo organizuje 2. po redu manifestaciju “Dani Turske u Općini Novi Grad Sarajevo”.

Manifestacija će se održati 11. i 12. maja u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u periodu od 12 do 19 sati. Aktivnosti u sklopu manifestacije namijenjene su svim naraštajima, sa akcentom na najmlađe.

“Od brojnih aktivnosti i iznenađenja koji očekuju naše goste možemo izdvojiti degustaciju jela čarobne turske kuhinje kao što su kavurma, riža, džadžik i muhammara, nakon čega će gosti imati priliku uživati u sladoledu iz Maraša i baklavi iz Antepa. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni turski čaj, te ogromnu džezvu bosanske kafe. Za najmlađe smo pripremili tobogane, maskote, trampoline, story walk, veseli čas sa Kiketom, zabavne igre, kreativne radionice, koncert Latifa Močevića i Mravka Travka, projekciju crtanog filma, puštanje zmajeva i još mnogo različitog i bogatog sadržaja”, objavio je Institut “Yunus Emre” Sarajevo.

Povodom ove manifestacije u Sarajevo stiže i Arslanbek Sultanbekov, tekstopisac i kompozitor pjesme Dombra, kao i muzike iz popularnih serija Ertugrul i Osman.

Koncert etno muzike u izvedi Arslanbeka Sultanbekovog i bosanskohercegovačkog umjetnika Zejda Šote održat će se u subotu, 11. maja sa početkom u 19 sati.

Zenička arena će i ove godine biti domaćin 11. po redu Dječijeg festivala, najveće manifestacije koju Turkiye organizuje u inostranstvu, u organizaciji Instituta “Yunus Emre”, a pod pokroviteljstvom ambasade Republike Turkiye u Sarajevu, Ministarstva za nacionalno obrazovanje Republike Turkiye i Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turkiye. Oko 6.500 dječaka i djevojčica koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine imat će priliku zabaviti se uz bogat program našeg tradicionalnog festivala 14. maja sa početkom u 12 sati.

Kao i do sada, pored bogatog kulturno umjetničkog programa, mališane i posjetioce očekuje i koncert Džejle Ramović.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content