DANI ŽENE 2023, ove godine, sa porukom – Niste zaboravljene!

Ladies In zajednica okuplja uspješne žene iz svih sfera poslovanja i svoje aktivnosti provodi tokom cijele godine, te ih kruniše projektom Dani žene. Niz događaja u proteklom periodu u fokus je stavio ženu, ali ne uvijek uspješnu i ne uvijek u sretnim okolnostima. Stoga su žene, njih više od 35.000, koje se već sedam godina okupljaju u Ladies In zajednici, odlučile svoje djelovanje proširiti, te pored svog primarnog cilja kojim se promovišu i slave različiti aspekti života žena – od uloge u porodici i zajednici, do uspjeha u karijeri, ove godine pružiti podršku onim ženama koje se nalaze na marginama društva, suočene sa različitim izazovima, ograničenim mogućnostima, pa čak i raznim vrstama nasilja.

 

Bit će ovo početak novih aktivnosti unutar Ladies in zajednice, kojim će se u sklopu manifestacije Dani žene i narednih godina u fokus stavljati teme od izuzetne važnosti za unapređenje svih životnih sfera.

Svoj status i priliku koju su dobile, posebno članice Ladies in zajednice koje su tokom proteklih godina bile nagrađene priznanjima, iskoristit će za različite angažmane u sklopu Dana žene. Bit će ovo prilika da se pokaže sva snaga i trijumf žena, uprkos preprekama u različitim životnim situacijama, kao i podsjetnik da svaka žena zaslužuje podršku i priliku za sreću.

Da pokažu koliko su ujedinjene u svojoj ovogodišnjoj misiji, članice Ladies in zajednice imat će priliku već 13. decembra kada će biti organizirana Charity Night uz predstavu Kako sam (p)ostala Frajla – duhovitu priča o postanku i opstanku jednog ženskog benda uz prepoznatljive numere grupe The Frajle, nakon koje će uslijediti druženje s glumicama, ali i članicama benda. Sav prihod će biti doniran Sigurnoj kući u Sarajevu. Svoju kotizaciju i učešće na Charity Nightu možete osigurati putem portala www.ladiesin.ba.

Ovom vrijednom inicijativom, članice Ladies In zajednice pomažu stvoriti svijet u kojem svaka žena ima mogućnost ostvariti svoj puni potencijal. Širenjem projekta, duže će se slaviti žena i pokazati šta je sve zapravo ona!

Projekat Dani žene pored pružanja prilike za promociju ženskog uspjeha i inspiracije, te podsticanje dijaloga o ženskim pitanjima, poseban naglasak će staviti na humanitarni rad i društveno odgovorno poslovanje.

Manifestacija Dani žene, bit će krunisana Izborom za Ženu godine, koji se održava već sedmi put u Sarajevu. Na ovom događaju bit će nagrađene žene koje su svojim radom i angažmanom doprinijele razvoju društva. Priznanja za Ženu godine 2023 dodijeljena su u 12 kategorija:

Priznanje za razvoj finansijskog sektora – Nedeljka Bilić

Priznanje za poslovnu hrabrost  – Amina Efendić

Priznanje za razvoj društvene zajednice – Maja Graholski

Priznanje za poslovni menadžment – Aida Terzić

Priznanje za razvoj obrazovanja i edukacije – Emina Ganić

Priznanja za ostvarene rezultate na bh. i regionalnom tržištu – Marija Hudolin

Priznanje za razvoj porodičnog biznisa – Karmela Saračević

Priznanje za vlastiti doprinos unapređenju zdravlja – Una Delić

Priznanje za uspješnu bh. naučnicu – Una Suljić-Fatić

Priznanje za marketing i strateške komunikacije – Amna Džambić-Branković

Priznanje za razvoj filmske kulture – Aida Begić

Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene – Amna Kunovac – Zekić

Na glamuroznoj večeri Ladies In zajednica dodijelit će  i specijalne nagrade:

TV  lice – Emela Burdžović

Društvena odgovornost –  Mirela Bećirović

Životno djelo – Edina Papo

Veliko srce – Silvija Gambiroža

Izvrsni sportski rezultati – Lana Pudar

Uz mnoštvo zabavnog sadržaja događaj će obogatiti muzički performans sjajnih umjetnica i muzičke grupe The Frajle.

Projekat su do sada podržali: Porsche, dm, Alma Ras, Mercator, Konzum, Monetize, BH Telecom, Catrice, AENO, Gloria, Jeruzalem Ormož, Bariba…

Kako je to bilo prethodnih godina pogledajte na linku.

 

18.11.2023

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content