DANI ŽENE: Press konferencija ususret Ladies In Charity nightu#nistezaboravljene

Jučer, 11. decembra, u Cafe Inu – Hotel Holiday održana je press konferencija, u sklopu projekta DANI ŽENE, gdje su predstavljene aktivnosti Ladies In zajednice u narednom periodu. Ovaj projekat, pored pružanja prilike za promociju ženskog uspjeha i inspiracije, te podsticanje dijaloga o ženskim pitanjima, poseban naglasak će staviti na humanitarni rad i društveno odgovorno poslovanje.

 

Niz događaja u proteklom periodu u fokus je stavio ženu, ali ne uvijek uspješnu i ne uvijek u sretnim okolnostima. Stoga su žene, njih više od 35.000, koje se već sedam godina okupljaju u Ladies In zajednici, odlučile svoje djelovanje proširiti, te pored svog primarnog cilja kojim se promoviraju i slave različiti aspekti života žena – od uloge u porodici i zajednici, do uspjeha u karijeri, ove godine pružiti podršku onim ženama koje se nalaze na marginama društva, suočene sa različitim izazovima, ograničenim mogućnostima, pa čak i raznim vrstama nasilja.

Bit će ovo početak novih aktivnosti unutar Ladies in zajednice, kojim će se u sklopu manifestacije Dani žene i narednih godina u fokus stavljati teme od izuzetne važnosti za unapređenje svih životnih sfera. Svoj status i priliku koju su dobile, posebno članice Ladies in zajednice koje su tokom proteklih godina bile nagrađene priznanjima, iskoristit će za različite angažmane u sklopu Dana žene. Ovo je prilika da se pokaže sva snaga i trijumf žena, uprkos preprekama u različitim životnim situacijama, kao i podsjetnik da svaka žena zaslužuje podršku i priliku za sreću. Da pokažu koliko su ujedinjene u svojoj ovogodišnjoj misiji, članice Ladies in zajednice imat će priliku već 13. decembra kada će biti organizirana Charity Night uz predstavu Kako sam (p)ostala Frajla – duhovitu priča o postanku i opstanku jednog ženskog benda uz prepoznatljive numere grupe The Frajle, nakon koje će uslijediti druženje s glumicama, ali i članicama benda. Sav prihod će biti doniran Sigurnoj kući u Sarajevu. Svoju kotizaciju i učešće na Ladies In Charity Nightu možete osigurati putem portala www.ladiesin.ba. – kazala je Samira Muratović, generalna direktorica agencije Altermedia i organizatorica događaja.

Ovom vrijednom inicijativom, članice Ladies In zajednice pomažu stvoriti svijet u kojem svaka žena ima mogućnost ostvariti svoj puni potencijal. Širenjem projekta, duže će se slaviti žena i pokazati šta je sve zapravo ona!

Sedina Memagić, kreativna direktorica u kompaniji Alma Ras, aktuelna Žena godine, Ladies In ambasadorica za 2023. godinu, također je sa svojim timom podržala rad Sigurne kuće, pa će donirati potrepštine za njene štićenike u Sarajevu. Kompanija Alma Ras u protekloj godini ostvarila je veliki broj humanitarnih projekata, te je društveno odgovorno poslovala.

– Jako mi je drago da smo svrsi mog djelovanja, dali veći značaj, donacijom prema nekim grupama žena. Ovim putem pozivam i druge ambasadorice da nastave put, ne samo kroz materijalno, već kroz mentorstvo i podršku ženama.

Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije Lokalne demokratije kazala je da stalno trebamo govoriti o marginaliziranim skupinama, o važnosti podrške ženama i generalno svim osobama koje su na marginama društva.

 

 

– Ladies In je dokazao da misli na njih! Žene moraju pokazati solidarnost jedna prema drugoj!

Na press konferenciji pročitala je poruku štićenice iz Sigurne kuće.

„Imala sam strah od neuspjeha ako odem. Strah. Treperenje, jaki otkucaji srca – od straha postali su moja svakodnevnica! Moja odluka da napravim promjenu u životu – bila je pokolebana zbog straha od neuspjeha i nedovoljnog informiranja… Ali, samo prijateljski i čvrst glas, gospođe sa SOS telefona bio je putokaz ka rješenju problema. Poručila bih svih ženama da se informiraju, jer za sve u životu postoji rješenje. Put ka ozdravljenju nije lak, ali sve je lakše – kada imate tim uz sebe.“

Manifestacija Dani žene, bit će krunisana Izborom za Ženu godine, koji se održava već sedmi put u Sarajevu. Na ovom događaju bit će nagrađene žene koje su svojim radom i angažmanom doprinijele razvoju društva. Priznanja za Ženu godine 2023 dodijeljena su u 12 kategorija.

 

Nagrada za uspjehe i sve što jeste današnja bh. žena je titula Žena godine, koju dodjeljujemo u 12 kategorija.

Priznanje za razvoj finansijskog sektora  Nedeljka Bilić

Priznanje za poslovnu hrabrost    Amina Efendić

 Priznanje za razvoj društvene zajednice Maja Graholski

 Priznanje za poslovni menadžment Aida Terzić

Priznanje za razvoj obrazovanja i edukacije Emina Ganić

 Priznanje za ostvarene rezultate na bh. i regionalnom tržištu  Marija Hudolin

Priznanje za razvoj porodičnog biznisa  Karmela Saračević

Priznanje za vlastiti doprinos unapređenju zdravlja  Una Delić

Priznanje za uspješnu bh. naučnicu  Una Suljić-Fatić

Priznanje za marketing i strateške komunikacije  Amna Džambić-Branković

Priznanje za razvoj filmske kulture  Aida Begić

Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene Amna Kunovac – Zekić

Također, Ladies In magazin dodijelit će i PET specijalnih priznanja.

TV  lice – Emela Burdžović

Društvena odgovonost –  Mirela Bećirović

Životno djelo – Edina Papo

Veliko srce – Silvija Gambiroža

Izvrsni sportski rezultatati – Lana Pudar

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content