Zabavite se i izračunajte svoj broj životnog puta

Izveden iz datuma vašeg rođenja, vaš broj životnog puta identifikuje vaše vještine i sposobnosti, negativne osobine koje morate uravnotežiti, pa čak i motivaciju i svrhu vašeg života.

Numerologija se koristi hiljadama godina da pomogne u određivanju značenja u širem kosmičkom planu. Stoga numerolozi vjeruju da svako slovo u vašem imenu ima numeričku vrijednost i svaki broj se može svesti na jednu vibraciju. Numeričke vrijednosti koje se nalaze u vašem imenu u interakciji su s brojevima u vašem datumu rođenja kako bi odražavale određene sklonosti karaktera. U vašem numerološkom izvještaju, vaš broj životnog puta je možda najvažniji u određivanju vašeg najispunjenijeg životnog smjera. Izveden iz datuma vašeg rođenja, vaš broj životnog puta identifikuje vaše vještine i sposobnosti, negativne osobine koje morate uravnotežiti, pa čak i motivaciju i svrhu vašeg života.

Izračunajte svoj broj životnog puta

Pronalaženje vašeg broja životnog puta je jednostavno i zahtijeva samo malo jednostavnog računanja. Počnite tako što ćete zapisati svoj rođendan.

Pretvorite dan, mjesec i godinu svog rođendana u jednocifreni oblik!

Primjer 1: Ako je vaš rođendan 20. jula 1953, onda napišite:

Dan: 20 = 2+0 = 2

Mjesec: juli je 7. mjesec = 7

Godina: 1953 = 1+9+5+3 = 18 = 1+8 = 9

Primjer 2: Ako je vaš rođendan 22. jula 1953. godine, pošto je dan glavni broj, umjesto toga napisali biste:

Dan: 22

Mjesec: juli je 7. mjesec = 7

Godina: 1953 = 1+9+5+3 = 18 = 1+8 = 9

Sada dodajte preostale brojeve i ponovo ih smanjite na jednu cifru.

Primjer 1:

2+7+9 = 18 = 1+8 = 9

Broj životnog puta = 9

Primjer 2:

22+7+9 = 38 = 3+8 = 11 (Budući da je 11 također glavni broj, ne treba ga smanjivati.)

Broj životnog puta = 11

Osoba može imati bilo koji od sljedećih brojeva životnog puta: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 ili 22. Izračunajte svoj i saznajte šta govori o vama ispod.

Jedan: Otac

Broj jedan je duhovna i iskonska sila. To je korijen iz kojeg potiču svi brojevi. Ovo je možda razlog zašto jedinice imaju tendenciju da budu činioci. Ako ste Jedan onda ste agresivni i energični. Tražite rezultate i nećete biti ograničeni ni s kim ili ni sa čim. Vaša urođena želja da budete zaštitnik i vaša posvećenost i strast u postizanju vaših ciljeva čine vas prirodnim rođenim vođom i pokazuju zašto je ovaj broj povezan s očinskom ulogom. Čak je i oblik broja 1 snažan odraz njegovog značenja. 1 je vrh koplja, uvijek na čelu i često snažan. Stoji uspravno, nepokolebljivo u svom ponosu i svrsi. Vi ste hrabri i spremni da isprobate bilo šta novo ako vidite obećanje, čak i u velikoj opasnosti.

Međutim, jedinice su također vrlo individualističke, što može dovesti do usamljenosti. Oni također općenito imaju problema s povjerenjem. Vjeruju da ako žele da se nešto uradi kako treba, onda to moraju učiniti sami.

Dvojke: Majka

Smatra se da je broj dva ženski broj, a njegova moć i snaga se stalno potcjenjuju. Dvoje imaju tendenciju da budu svojevrsni umjetnici, uvijek nežni, sa razumijevanjem i diplomatski. Ako ste dvojac, vi ste rođeni mirotvorac, čija je urođena želja da rasprši situacije umjesto da se bori. Međutim, kao što smo rekli, dvojke se često potcjenjuju.

Dvojke su krajnji preživjeli. Izuzetno su otporni i često su okosnica porodice. Smatra se da oblik 2 podsjeća na osobu pognute glave i savijenih koljena, što je prirodan znak ropstva. Međutim, ova pozicija također predstavlja snagu.

Nevjerovatno su odani i očekuju istu odanost zauzvrat. Čuvajte se kada su Dvojke izdane ili maltretirane. Ako se Dvojke osjete napadnutim ili ukrštenim, oni će osloboditi stranu koja je osvetoljubiva, okrutna i nepopustljiva. Učinit ćete sve što je potrebno da uništite svog protivnika i neće osjećati žaljenje ili kajanje kada se bitka završi.

Trojke: Talentirano dijete

Trojke su prirodno rođeni prodavači, s prirodnim darom za brbljanje i prelivanje karizme. Ako ste trojka, vi ste zvijezda zabave i oživite bilo koju sobu, a da niste ni pokušali. Imate prirodan dar za kreativnost i dobro ste svjesni svog talenta. Međutim, Trojke su pomalo i kao razmaženi tinejdžeri. Oni su neorganizirani, potrebno im je stalno vodstvo i blaženo nesvjesni ili nezahvalni za napore kroz koje drugi prolaze da ih zaštite.

Vaša snažna potreba da se izrazite zajedno sa vašom ekstrovertnom ličnošću će vas najvjerovatnije odvesti do karijere u umjetnosti ili prodaji. Vaš šarm, duhovitost i smisao za humor će vas odvesti svuda i često pomažete drugima da oproste ili previde vaše manje poželjne osobine. Prirodni ste optimista i ljude privlači vaša pozitivna energija.

Četvorke: Organizator

Četvorke su uredne i metodične i zasnivaju svoje živote na logici. Ako ste četvorka, vi ste oličenje stabilnosti. Upotrebljavate naporan rad i razum da uspostavite čvrste temelje i vjerujete da se svaki problem može prevladati ispravnim planom. Četvorka su ljudi od povjerenja i strpljenja. Iako su uvijek pouzdani, njihova stalna poslušnost i posvećenost disciplini također mogu učiniti da izgledaju dosadno. Međutim, Četvorke često posjeduju zabavno duhovit smisao za humor. Pronalazite sreću u svojim dokazanim postignućima, favorizirajući rezultate u odnosu na bilo kakvu vrstu nagrade ili priznanja. Vi ste skromni i lako se možete previdjeti, čak i kada ste temelj uspjeha drugih. Četvorke ne vole pažnju javnosti i prilično su sretni što nastavljaju raditi ono što rade. Međutim, vaša krutost i tvrdoglavost čine vas i žestokim vojnikom kada branite svoju teritoriju.

Petice: Slobodni duh

Petice su vrtlog energije, kojima je stalno potrebna promjena i stimulacija. Ako ste petica, vaša porodica i prijatelji vas vjerovatno smatraju nezavisnim i nepredvidivim. Uvijek ste spremni za avanturu i niste skloni riziku. Iako ste iznenađujuće lojalni, možete biti sebični, nepromišljeni i neodgovorni, ostavljajući trag štete drugima za čišćenje.

Za Petice je promjena neophodna. Imate beskompromisnu potrebu za slobodom i neće vam biti rečeno šta da radite. To često čini karijeru borbom. Možete preletjeti s posla na posao prije nego što pronađete svoj put, a čak ni tada nema garancije. Najbolje se snalazite u okruženjima koja odgovaraju vašim potrebama za promjenom i nezavisnošću, kao što je savjetovanje ili posjedovanje vlastitog posla.

Prilagodljivi ste, pametni i progresivni, a vaše poštovanje nezavisnosti se ogleda u vašoj tolerantnoj prirodi. Međutim, ova tolerancija čini da ćete vjerovati pogrešnim ljudima. Petice loše procjenjuju karakter i često ih privlače ekscentrični, nestabilni ljudi. Vaša želja za trenutnim zadovoljstvom je obično vaš pad, ali disciplinom i stabilnom porodičnom strukturom to se može izbjeći.

Šestorke: Njegovatelj

Nadimak broj majčinstva, Šestica je popravljač. Prirodno ste brižni i zaštitnički nastrojeni i svoj život posvećujete rješavanju problema onih oko vas. Šestice su ljepilo koje drži porodice i zajednice na okupu i koje će zaštititi svoje najmilije po svaku cijenu.

Šestorke imaju snažan osjećaj za moralnu pravdu i uloga savjetnika dolazi prirodno. Imate prizemnu mudrost zbog koje ste zaista voljeni i poštovani. Smatraju se najskladnijim od brojeva, Šestice su nediskriminativne i otvorene za uspostavljanje odnosa sa svima. Dobro ste izbalansirani i stoga dobro opremljeni da prizemljite druge u vremenima iskušenja. Međutim, to vas može učiniti i lošim procjeniocem karaktera, što će vas dovesti do toga da se žrtvujete pogrešnim ljudima, čak i kada vam oni oko vas govore da radite drugačije. Šestorke imaju snažan impuls da stvore okruženje mira i ne vole svakoga ko ga poremeti.

Sedmica: Filozof

Sedmice su prirodno radoznale i kao rezultat toga se nalaze posvećene istraživanju nepoznatog. Međutim, posjedujete sve vještine da se nosite s ovim izazovom. Imate rafiniran i analitički um koji je sposoban za veliki uvid. Vi ste jaka mješavina intelektualne kreativnosti i praktične logike.

Kada je vaš život stabilan, vi živite zabavu. Šarmantni ste, duhoviti i sposobni da predstavite jedinstvenu rotaciju o temama razgovora. Vaša holistička perspektiva čini vas nevjerovatno zanimljivim gostom na večeri. Sedmice imaju prirodnu sposobnost učenja, analize i traženja odgovora na važna životna pitanja, što će ih odvesti daleko u životu.

Međutim, ovaj isti analitički i radoznali um također može dovesti do života u samoći i usamljenosti.

Osmice: Profesionalac

Osmice stavljaju naglasak na karijeru, posao, finansije i autoritet. Vi ste duhovni, ali održavate praktičnost i realizam u svojoj duhovnosti. Znate razliku između izmišljenog i istinskog ostvarenja. Međutim, vi ste također savršeno izbalansirani i sila ste koja stvara jednako lako kao i uništava.

Osmice se fokusiraju na novac, međutim, to nije tako jednostavno kao što se čini. Novac vidite kao mjeru, a ne kao krajnji rezultat. Pronalazite sreću u luksuzu i vjerujete da će vaš uspjeh u karijeri dovesti do ugodnijeg života. Ambiciozni ste, efikasni, organizovani i disciplinovani i spremni da preuzmete svaki zadatak. Uživate u savjetovanju drugih i dijeljenju svoje mudrosti i često se nađete u ulozi tipa „trenera“.

Međutim, Osmice mogu napredovati samo kada su podržane. Iako vas vaša ambicija može učiniti odličnim vođom i mentorom, izgubljeni ste ako nemate sljedbenika. Osmaci koji postanu previše samostalni ili im se u mladosti ne pruži potrebna podrška bune se protiv svega što jesu. Često birate put koji je ograničen i nema prostora za rast. To dovodi do frustracije, ljutnje, nezadovoljstva i mržnje.

Vi ste čopor i najbolje radite kada ste dio tima. Prirodno ste uravnoteženi i morate se okružiti ljudima koji to održavaju. Imate veliki potencijal za uspjeh, međutim, s previše nezavisnosti ili ega, imate jednak potencijal za neuspjeh.

Devetke: Humanitarci

Iz numerološke perspektive, Devetke su daleko najzanimljivije. Kada pomnožite bilo koji broj sa 9, a zatim dodate rezultirajuće znamenke i svedete ih na jednu cifru (kao što ste učinili s izračunavanjem svog broja životnog puta), rezultat će uvijek biti 9.

Devetorke imaju beskrajan tok ljubavi za davanje i nude ga cijelom svijetu. Oni razumiju vezu između cijelog čovječanstva i imaju globalnu svijest. Devet su humanitarci i kada je u pitanju pomoć ne vide razliku između bliskog prijatelja i osobe koju nikada nisu upoznali. Međutim, teško vam je da shvatite zašto drugi ne dijele vaše stavove i često će propovijedati vaša mišljenja. Devetke su uvijek tolerantne i najmanje osuđuju i najsvjesnije su brojeva životnog puta. Nikada ne tražite kredit i nećete se zaustaviti ni pred čim da ispravite nepravdu.

Kao i svaki broj, devetke imaju i tamnu stranu. Često ste razočarani realnošću života, a posebno onima oko vas. Imate poteškoća u dubokim ili romantičnim vezama, jer ne možete pokazati svoje pravo srce. Fokus i posvećenost Devetke svojim ciljevima često čine da se oni koji su im najbliži osjećaju zanemareno i necijenjeno.

Nedostaje vam perspektiva koja bi vam inače omogućila da potpunije uživate u životu. Imate problema da prihvatite prirodna ograničenja humanističkih nauka i stoga nastavljate da forsirate, često žrtvujući sopstvenu sreću da to učinite. Imate dar za objektivno ispitivanje svijeta. Primijenite ovo na svoj život i budite iskreni prema sebi. Iako je lako povući se, morate se otvoreno suočiti sa svojim nedostacima kako biste bolje razumjeli i cijenili ljubav.

Jedanaestke: Energetski vizionar

Jedanaesti su najintuitivniji od svih brojeva životnog puta i mogu naslutiti mnogo o tome šta se dešava iza kulisa. Imaju urođeno razumijevanje drugih i lako su u stanju da pokupe dublje znakove. Kao glavni broj, Jedanaesti imaju slične kvalitete kao Dvojke, samo pojačane. Posvećeni ste i odani i vjerovatno ćete se udati mladi. Ova pojačana intuicija je podstaknuta nepopustljivom energijom, zbog koje je drugima ponekad teško da prate korak.

Zbog vaše prirodne intuicije i stalne energije, vjerovatno ćete živjeti ekstremnim životom. Lako uspostavljate duboke odnose, često na čuđenje drugih. Međutim, ovaj život ekstrema je takođe vođen unutrašnjim nemirom. Vi ste vizionar s puno energije i kada vam postane dosadno uronite se u sljedeću sjajnu ideju. To vam daje moć i emocionalna previranja.

Vaša osjetljivost i visoka energija čine vas sklonim anksioznosti i stresu. Iako ste uvijek taktični i diplomatski, vaša anksioznost može učiniti da se brzo osjećate omalovaženim ili napadnutim. Vodite računa da sebi date dovoljno vremena za dekompresiju kada ste suočeni sa stresnim situacijama. Morate pronaći ravnotežu između ekstrema da biste pronašli svoj mir.

Dvadeset dva: Majstor graditelj

Ako je vaš broj životnog puta dvadeset dva, imate potencijal za ekstremni uspjeh i moć. Dobro ste disciplinovani, ambiciozni, samouvjereni i pragmatični, što vas čini prirodnim sposobnim da snove pretvorite u stvarnost. Kao glavni broj, dvadeset dva dijele mnoge iste karakteristike kao i četvorke. Vrijedni ste i ukorijenjeni u logici, razbijate složene situacije u rješenja korak po korak. Međutim, za razliku od Četvorke, dvadeset dva imaju prirodni dar za intuiciju i nezavisnost, što im omogućava da prevladaju društvene anksioznosti.

Kao dvadeset dvoje, u mogućnosti ste da vidite ljepotu ideje, kao i logistiku da je pretvorite u stvarnost. Međutim, vaš zdrav razum vam takođe olakšava da uočite ograničenja ideje. Vaš naporan rad i posvećenost analizi pomažu vam da razumijete složene scenarije, kao što su zamršenosti velike organizacije ili globalne mreže. Iako drugi možda neće uvijek vidjeti vašu viziju, vaša intuicija i realizam olakšavaju vam da izgradite povjerenje. Vi ste sanjar i pragmatičar sve u jednom.

Nažalost, Dvadeset dva su često najneispunjenije u životu. Svjesni ste svog potencijala, ali ste i sami sebi najoštriji kritičar. Često postavljate sebi nepraktične i nerealne standarde, stavljajući stalni pritisak na sebe da biste uspjeli. Imate velikih poteškoća da prihvatite neuspjeh bilo koje vrste i obično krivite sebe, čak i kada to nije zasluženo. Kada se ne kontroliše, vaš ego takođe može dovesti do nepoverenja prema drugima. Vidite sebe kao superiornog i stoga nemate vjere u sposobnosti drugih.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content