Ryanair – 10 zanimljivih činjenica

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair je ona o kojoj se mnogo priča među ljubiteljima putovanja koji paze na budžet, zbog toga što je napravila revoluciju u putničkoj industriji sa pristupačnim cijenama, širokom mrežom ruta i zanimljivim marketinškim kampanjama.

 

Foto: Pixabay

No Ryanair je mnogo više od jeftinih aviokarata. Vežite pojaseve i pripremite se da istražite zanimljive činjenice o ovoj intrigantnoj aviokompaniji!

Skoro 40 godina postojanja

Ryanair, osnovan 1984. u Irskoj, prošao je kroz 40 godina razvoja te postao jedna od najvećih i najpoznatijih europskih aviokompanija. S dnevno više od 1.800 letova i flotom od 400+ aviona, posebno Boeinga 737-800, Ryanair je osvojio brojne nagrade u avioindustriji.

Cjenovna pristupačnost

Ryanair je sinonim za povoljne cijene, zahvaljujući strategijama poput usluga, korištenja sekundarnih aerodroma i transparentnih cijena. Jamče najpovoljnije karte, s obećanjem povrata razlike ako drugdje pronađete jeftinije. Osim karata, nude i paket aranžmane za letove i smještaj.

Jedna torba besplatno

Ryanairovi putnici znaju da se putuje s jednim besplatniom malim ruksakom. Dodatne torbe ili veći prtljag podliježu dodatnim naknadama. 

Povezivanje širom svijeta

Svojom opsežnom mrežom ruta, Ryanair povezuje putnike sa brojnim gradovima i destinacijama širom Evrope i šire. Bilo da planirate odmor u gradu, bijeg na plaži ili poslovno putovanje, Ryanair gotovo od svuda nudi svoje letove jer imaju nekoliko baza širom Evrope koja služe kao čvorišta za Ryanairove operacije, olakšavajući efikasnu povezanost između gradova.

Nove ekološke inicijative

Posljednjih godina, Ryanair se pridružio kompanijama koje nastoje održivo poslovati, stoga je aviokompanija uložila u avione sa efikasnijom potrošnjom goriva i implementirala programe smanjenja emisije ugljen-dioksida kako bi smanjila svoj ugljični otisak.

Program lojalnosti Ryanair 

Aviokompanija nudi program lojalnosti pod nazivom “Ryanair MyRyanair” koji omogućava onima koji često lete da zarade bodove i uživaju u ekskluzivnim pogodnostima. Ovaj program pomaže u jačanju lojalnosti kupaca i nagrađuje putnike za njihovu kontinuiranu podršku.

Dodatne usluge

Pored osnovnih cijena karata, Ryanair nudi opcione dodatne usluge kao što su prioritetno ukrcavanje, dodatni prostor za noge i rezervaciju sjedišta. Ove usluge omogućavaju putnicima da prilagode svoje iskustvo putovanja na osnovu svojih preferencija.

Lahko do rezervacije

Ryanair je aviokompanija koja se izvrsno snašla u digitalnoj eri i marketingu. Putnici mogu lahko rezervisati letove, upravljati svojim rezervacijama i pristupiti važnim informacijama o putovanju putem internet-stranice i mobilne aplikacije aviokompanije prilagođene korisnicima.

Viralne društvene mreže i kampanje

Aviokompanija je poznata po jedinstvenom pristupu oglašavanju u reklamnim kampanjama i oglašavanju na društvenim mrežama po svojim drskim i ponekad kontroverznim komentarima. Privukli su pažnju svojim reklamama često koristeći humor i oštre slogane kako bi očarali publiku, u čemu zaista uspjevaju i jer im objave postanu pravi viralni hitovi.

Korisnička podrška

Ryanair ima posvećen tim za korisničku podršku, odnosno ima namjenski tim koji je na raspolaganju da pomogne putnicima u vezi sa svim pitanjima ili nedoumicama prije, za vrijeme i nakon putovanja. 

Ryanair će iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content