Dinka Smajlagić

Oduševljva je Sam Gellman, mada još uvijek i nije toliko informisana o najboljim fotografima na svijetu i ostavlja prostora da je svaki dan neko novi oduševi i iznenadi svojim radovima. A ona svakodnevno svojim fotografijama iznenađuje i oduševljava posjetioce fotografskih portala ptičica i fotografija.ba.

Za sebe kaže da je amater da ne može biti veći i da joj je fotografija za sada samo hobi ali postoji želja da nekada završi i neki kurs ili možda čak nešto priznatije od kursa.

 

Dinka je “otkrila” da joj se fotografija sviđa nekada u 3. srednje (tačnije prije 5 godina), kada je prvi put napravila macro fotografiju na nekom običnom digitalcu (Olympus).
Onda je kako kaže, kao i svi ovisnici o drštvenim mrežama, objavljivala slike na facebooku. I tako je krenulo. Tada ju je Mirza Subašić upoznao sa portalima ptičca i fotografija.ba, i počela je da radi na tehnici i otkrivanju svojih afiniteta. Fotografiše isključivo stvari, ljude i detalje koji joj se sviđaju i nikada neće objaviti fotografiju nekog momenta koji njoj nije drag, ma koliko kvalitetna ta fotografija bila.

Posebno voli street photography i jedan od najdražih blogova joj je HUMAS OF NEW YORK gdje se ulična fotografija i portreti nekako prirodno uklapaju.

 

Pobjednička fotografija

Na prošlogodišnjem “International Ramadan Photography Competition 2011” među fotografijama koje su stigle iz svih krajeva svijeta, Dinkina fotografija je sa 846 glasova osvojila prvo mjesto.

 

Emira Azganović, Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content