Do 12. jula u ovim terminima nećete moći voziti kroz Počitelj

Obustavljen je saobraćaj na magistrali od Mostara prema Čapljini, odnosno Počitelju u 9:25 sati zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste magistralnog puta M-17 na čvoru Počitelj Koridora 5C kao i priključka na ovu saobraćajnicu.

 

Credits: Počitelj down the Neretva

Potpune obustave saobraćaja zbog zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste odvijat će se do 12. jula i to u periodu od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Nakon tog perioda će saobraćaj na M-17 biti reguliran uz naizmjenično propuštanje vozila jednom prometnom trakom uz reguliranje prometa semaforima do završetka radova na izgradnji priključka na samoj M-17.

Za obustave saobraćaja na ovoj prometnoj magistrali je preduzeću Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, sudionici u saobraćaju mogu koristiti alternativne pravce: – M-6: dionica 003 Tasovčići – Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna – Masline. M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17. U periodu izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča se korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content