Do kraja januara svakim danom cijena karte za Žičaru sa popustom

Uprava Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., a na inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, zbog velikog interesa javnosti, odlučilo je proširiti postojeću akciju popusta na vožnju Trebevićkom žičarom.

Direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović je potvrdio ovu informaciju, istakavši kako će popust od 50 posto na povratnu kartu za bh. rezidente za sve putnike Žičare važiti svakim danom do kraja januara ove godine.

– Obzirom da smo imali pojačan interes i velike gužve tokom vikenda, te imajući u vidu činjenicu da i dalje stižu informacije o zagađenosti zraka, odlučili smo se da proširimo akciju. Svi putnici Žičare, koji su bh. rezidenti će od sutra moći kupiti povratnu kartu po vrlo popularnoj cijeni od 3 KM za svaki dan, bilo da je riječ o radnom danu ili vikendu sve do kraja januara – rekao je Eminović.

Prema njegovim riječima, ovom odlukom se želi i dodatno olakšati korištenje Žičare i odlazak na Trebević posebno penzionerima, te učenicima srednjih i osnovnih škola tokom raspusta.

– Želimo da naši stariji, ali i oni najmlađi iskoriste slobodne dane i udahnu svježeg zraka i uživaju na Trebeviću. Na određeni način želimo podijeliti sa građanima radost jer ovaj projekt Žičare generira pozitivnu energiju, privlači turiste i pokazuje se kao najuspješnija poslijeratna investicija u Sarajevu – istaknuo je Eminović.

Eminović, inače, ističe da je Trebevićka žičara tokom cijele prošle godine prevezla veliki broj putnika, poslovala vrlo uspješno, te se očekuju rekordni rezultati. Samo tokom novogodišnjih praznika ove godine, Žičaru je posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content