DOČEK NOVE 2023. GODINE – BUDIMPEŠTA-PRAG-BEČ

Još od srednjeg vijeka Prag nosi epitet jednog od najljepših gradova svijeta. »Zlatni Prag«, »Grad hiljadu tornjeva« ili »Kruna svijeta« samo su neki nazivi glavnog češkog grada. Toplina i pitomost ovog grada na Vltavi, bezbrojne građevine i spomenici koji nas vode u prošlost i svjedoče o nekadašnjoj prijestolnici europske kulture, savršeno su stopljeni s modernim segmentima, urbanim klubovima i poznatim pivnicama. Posjetite i vi jednu od najpopularnijih europskih destinacija i istražite zašto je Prag zarobio srca mnogih umjetnika, slikara, pisaca i pjesnika. Posjetite i Budimpeštu – poznatu i kao „Kraljica Dunava“, koja će vas očarati svojim mostovima, bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom, te nezaobilazni Beč – Grad muzike, u kome su stvarali svi značajniji kompozitori svijeta, poput Mocarta, Bramsa, Betovena i Štrausa.

Foto: Prag Pixabay – d_poltoradnev

Termin: 29.12.2022 – 02.01.2023.  / 5 dana – 3 noćenja  /  Prevoz: Autobus

HOTEL 3*SAMO ZA PRVIH 10 UPLATA CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE
Minimalno 40 prijava 539 KM589 KM
Minimalno 30 prijava579 KM629 KM
Mogućnost polaska iz: Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj..

ARANŽMAN OBUHVATA:

• Prevoz visokoturističkim autobusom

Smještaj u hotelu 3* – 3 noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi

• Pratilac grupe za minimalno 40 prijava

• Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• Fakultativne izlete

• Doplatu za jednokrevetnu sobu

• Putničko-zdravstveno osiguranje

• Boravišna taksa u iznosu od cca 2 EUR po osobi po noći

Foto: Prag Pixabay – MurderousPass

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 29.12.2022. / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA / ČETVRTAK

Okupljanje putnika od 20:00 sati. Polazak iz Sarajeva u 21:00 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Budimpešte sa usputnim zadržavanjem i kraćim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

II DAN / 30.12.2022. / BUDIMPEŠTA – PRAG / PETAK

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima nakon čega slijedi fakultativni panoramski razgled grada: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša, Ribarska tvrđava, Ribarska kula, Trg Heroja, Andrassy ulica, Opera, Bazilika Szent Istvan, Parlament, Citadela, Brdo Gelert. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom Vaci ulicom. Putnici koji ne budu uplatili fakultativni obilazak grada, mogu provesti slodobno vrijeme u Vaci ulici. Nakon nekoliko sati odmora slijedi nastavak putovanja prema Pragu. Iza 14:00 sati predviđen je check in u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u neki od najpoznatijih restorana ili pivnica u Pragu. Povratak u hotel. Noćenje.

III DAN / 31.12.2022. / PRAG / SUBOTA

Nakon doručka Vam preporučujemo fakultativni obilazak gradauz pratnju lokalnog vodiča: Krenut ćemo od najstarijeg dijela Praga – praškog dvorca Hradčani, koji je jedan od najvećih dvoraca na svijetu te ujedno i rezidencija čeških vladara. Obići ćemo Hradčanski trg sa stubom kuge i vidjeti brojne palače: Nadbiskupsku, Svarcenberg, Toskansku, Martinički, a počasna straža će nam poželjeti dobrodošlicu. Ući ćemo u jednu od najljepših evropskih katedrala iz 14.vijeka Sv.vida Vaclava i Vojteha. Nakon toga ćemo proći pored fascinantnog zlatnog portala, stare kraljevske palače, bazilike sv.Georgija, Zlatne ulice iz 16. vijeka koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima – Mala strana  (ukoliko želite obići Zlatnu ulicu, baziliku, kraljevsku palaču i kulu daliborku – ulaznica košta cca 10 EUR po osobi). Spustit ćemo se Nerudovom ulicom prema kući kod 3 violine, Malostranskog trga, proći pored monumentalne crkve sv.Nikole i uz Mostečku ulicu izaći na najstariji most u Pragu iz 14. vijeka Karlov most,na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Zatim ćemo nastaviti Karlovom ulicom preko starog Isusovskog koledža Klementinuma na Starogradski Trg, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, okružen živopisnim fasadama.Ovdje nas očekuje prelijepi astronomski sat Orloj, Tinski hram, kuća kod kamenog zvona i Kinska palača. Melantrihovom ulicom ćemo izaći na moderni Vaclavski Trg, glavna gradska ulica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće.Povratak u hotel i spremanje za nezaboravnu noć i individualni doček Nove godine u Pragu! SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

IV DAN / 01.01.2022. / PRAG / NEDJELJA

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada i individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje rijekom Vltavom u poslijepodnevnim satima. Sa rijeke Vltave imat ćete priliku vidjeti nezaboravnu panoramu Male strane, Hradčany, Starometske namesti, Jevrejsku četvrt, Karlov Univerzitet. U večernjim satima Vam preporučujemo odlazak do grada i druženje u nekoj od bezbroj pivnica, noćnih klubova ili diskoteka u samom centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

V DAN / 02.01.2022. / BEČ – SARAJEVO / PONEDJELJAK

Nakon doručka, check out iz hotela do 10:00 sati, te polazak prema Austriji. Posjeta Beču – nekadašnjoj prijestolnici dinastije Habsburg i jednog od najljepših gradova u Evropi. Grad muzike, u kome su stvarali svi značajniji kompozitori svijeta, poput Mocarta, Bramsa, Betovena i Štrausa. Osim u prebogatoj kulturnoj ponudi koju nudi ovaj grad, ovdje možete uživati i u čuvenim “Mocart kuglama” i “Saher” torti koji su postali zaštitni znaci Beča. Po dolasku u Beč, slijedi fakultativni obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak centra grada: Belvedere te odlazak to dvorce Schonbrunn. Obilazak unutrašnjosti dvorca Schonbrunn. Nakon obilaska, slobodno vrijeme te u dogovoreno vrijeme polazak prema BiH. Slijedi noćna vožnja i dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content