Dočekajte Novu 2023. godinu na + 25°C

Dubai je dragulj arapskog zaljeva, izuzetno i kontrastno mjesto koje predstavlja pravi svijet u malome koji može zadovoljiti potrebe i želje baš svakog gosta. Ujedno se smatra i  gurmanskom prijestolnicom Srednjega istoka. Posjetite ovaj čuveni emirat i priuštite si bezcarinsku kupovinu, razgledavanje mjesta s pogledom na najviše građevine na svijetu, večernje krstarenje po rijeci, ulaz u najveći vodeni park te uživanje na zlatno pješčanoj plaži toploga mora. Pored Dubaija imat ćete priliku  upoznati još i zanimljivu prijestolnicu Arapskih Emirata – Abu Dhabi koji Vas, sigurni smo, neće ostaviti ravnodušnima…

Termin putovanja:

26.12.2022 – 02.01.2023. – 8 dana – 7 noćenja  Prevoz: Avion – direktni let!

Cijena aranžmana po osobi:

HoteliCIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVACIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE
Hotel Ibis One Central Dubai 3*
ILI SLIČAN
1.999 KM2.149 KM
Hotel Novotel World Trade Center Dubai 4*
ILI SLIČAN
2.199 KM2.339 KM
AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

Foto: Pexels-baluc

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz na  relaciji SJJ – Dubai – SJJ (Fly Dubai) DIREKTAN LET   
 • AERODROMSKE TAKSE!                             
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Pratioca grupe za minimalno 45 prijava
 • Troškove organizacije putovanja
 • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u odabranom hotelu

ARANŽMAN  NE UKLJUČUJE:

 • Cijenu vize sa ishođenjem 220 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)
 • Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela (3 EUR ili 4 EUR po osobi po danu)
 • Doplatu za fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 sobu 699 KM po osobi za Hotel Ibis One Central Dubai 3* ILI SLIČAN
 • Doplatu za 1/1 sobu 879 KM po osobi za Hotel Novotel World Trade Center Dubai 4* ILI SLIČAN
 • Doplata za 1/3 osobu moguća samo u hotelu Novote, te iznosi total 200 KM (malo veća sobau odnosu na dvokrevetnu sobu, gdje napominjemo da treći ležaj nije standard krevet tj. sofa na razvlačenje (dva ležaja + sofa na razvlačenje , 25m2 – napomene: dodatni ležaj nije moguć u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • Troškove PZO i PCR testa

NAPOMENE:

 • Gala večera nije obavezna u hotelu Novotel World Trade Center Dubai 4*, međutim ukoliko se klijenti ipak odluče, večera iznosi 150 EUR po osobi.
 • Gala večera u hotelu Ibis One Central Dubai 3* nije obavezna.

Navedeni program je prijedlog koji je rađen na bazi 30 uplata, te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, kao i na destinaciji.

 • U hotelu Ibis Onr Central Dubai 3* je moguće smjestiti dvije osobe u sobu

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

 1. DAN / 26.12.2022 / SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 17:25 sati na letu FZ-762. Slijetanje u Dubai planirano je u 01:45 sati. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

 1. DAN / 27.12.2022 / DUBAI                           

Nakon doručka u hotelu slijedi fakultativni razgled Dubaija. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 28.12.2022 / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Grad odlikuje mnoštvom zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

 1. DAN/ 29.12.2022 / DUBAI – SAFARI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam fakultativni odlazak na pustinjski safari, koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave… Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

 1. DAN / 30.12.2022 / DUBAI – MIRACLE GARDEN & GLOBAL VILLAGE

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili preporučujemo  u jutarnjim satima odlazak na fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village. Miracle Garden je nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Nakon Miracle Gardena posjetit ćemo Global Village gdje ćete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju te poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN/ 31.01.2022 / DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te pripreme za obavezni doček Nove godine u izabranom hotelu.
SRETNA VAM NOVA 2023. GODINA! Noćenje u hotelu.

 1. DAN/ 01.01.2023 / DUBAI – SHOPPING DAY

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. Dan iskoristite za vlastito istraživanje i uživanje u Dubaiju. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

 1. DAN / 02.01.2023 / DUBAI – SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 sati na letu FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 16:15 sati po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše putovanje u Dubai.

  ČITAJ VIŠE

  Prijavite se na naš newsletter

  Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

  povezani tekstovi

  Skip to content