Dom po mjeri putoholičara

Tematizirane predmete rasporedite po prostorijama, kako biste u svakom kutku vašeg doma imali nešto što će vas podsjećati na lijepe uspomene i podsticati da istražujete nova mjesta

Putovanja su najveće bogatsvo svakog čovjeka. Kroz njih upoznajemo ljude, doživljavamo druge kulture, hranu i aktivnosti, ali kroz njih upoznajemo i sami sebe. Često se nakon putovanja naši vidici prošire i poželimo neke promjene u životu, ali i u našem domu. Tako nadahnuti putovanjem, poželjet ćete interijer u koji ćete uklopiti svoje uspomene koje će vam svakodnevno buditi tople emocije. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za uređenje doma inspirisano putovanjima.

KARTA SVIJETA

Karta svijeta poseban je i kreativan detalj koji će upotpuniti vaš zid. Od drvenih mapa, fotografija karte svijeta izrađenih na platnu, velikih tapeta ili iscrtanih kontinenata na zidu…, mnogo je načina da ih unesete u svoj dom. Kartu svijeta možete smjestiti iznad radnog stola, u dnevni boravak, spavaću sobu i dječju sobu, a prijedlog je da svaki put kada se vratite s putovanja, na karti označite mjesto koje ste posjetili.

KOLAŽ FOTOGRAFIJA

Ako želite da fotografije s vaših putovanja budu na vidnom mjestu, odlično rješenje za to je da napravite zidni kolaž. Ovaj kolaž možete postaviti duž hodnika i dopustiti svakom vašem gostu da kroz kratko putovanje do dnevnog boravka doživi vaša putovanja.

KOFERI

Ako imate neki stari kofer, možete ga preurediti u razne komade namještaja. Koferi vam mogu poslužiti kao prostor za odlaganje, kao ukrasi ili stolići za kafu, a od njih možete napraviti i kutak za vaše ljubimce. Stari koferi mogu poslužiti i kao police, a kada na njih poredate suvenire i fotografije, dobit ćete savršen tematski spoj s putovanja!

LAMPA U OBLIKU GLOBUSA

Detalj koji istovremeno spaja našu strast prema istraživanju novih mjesta, kultura i običaja, te kreira romantičnu atmosferu u prostoru je lampa u obliku globusa. Lijepo će se uklopiti u baš svaki stil uređenja i bit će simpatičan ukras na komodi koji će vam iznova mamiti osmijeh na lice i motivirati da na kraju radnog dana istražujete nove gradove koje ćete tek dodati na svoj plan putovanja.

KAMENČIĆI I ŠKOLJKE

Neobični kamenčići koje ste pronašli prilikom istraživanja prirode mogu se lako izložiti na ploči okačenoj na zid, a školjke koje godinama skupljate na moru možete staviti u jednu vintage kutiju i izložiti ih na neku policu umjesto klasičnih ukrasa koje svaki dom ima. Ovako ćete stvoriti utisak o unikatnosti vaše kuće.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content