Doručak sa žirafama

Svi smo vjerovatno bar jednom u životu doživjeli da nam pas sjedi pod stolom dok jedemo. Ali žirafa…?

Giraffe Manor u Keniji je hotel, koji je udaljen oko 20 km od Nairobija, gdje vam žirafe mogu praviti društvo dok doručkujete. Naime, krdo polu pitomih žirafa pored hotela slobodno šeta. Svako jutro za vrijeme doručka one se prošetaju do kuhinje i guraju glavu kroz prozor kako bi izmamile koju poslasticu.

Također, možete se naći s njima oči u oči na prozoru prvog sprata hotela spavaće sobe i hraniti ih. Svaka žirafa koja se ovdje nalazi ima svoje ime i svoju osobnost. Žirafa Lynn je najstarija i najviše insistira na dobijanju poslastica. Zatim Arlene koja je mala, lijepa i voli se grliti.

Ukoliko želite da doživite poljubac žirafe, osoblje hotela će vam se naći pri ruci kako bi vam pokazali kako se to radi. Pored žirafa, na ovom imanju koje se prostire na 470 000 metara kvadratnih , možete sresti i preko 180 vrsta ptica i nekih rijetkih vrsta životinja, koje se mogu naći samo još u nacionalnim parkovima.

Hotel je otvoren još 1930-ih godina, a i danas je zadržao sve čari iz tog vremena, a krdo žirafa glavna je atrakcija u rezidenciji. Hotel je sagrađen po uzoru na škotske kućice za lovce, a nudi mješavinu tradicionalnog i modernog stila. U sklopu hotela se nalazi deset luksuzno uređenih apartmana po cijeni od 505 američkih dolara po osobi. U ponudi je samo puni pansion.

Ukoliko ste ljubitelj dobre knjige tu je i soba koja je uređena namještajem poznate danske spisateljice Karen Blixen, koja je dio svog života provela na Crnom kontinentu.

Na posjedu se nalazi edukativni centar za zaštitu Rothschild žirafa koji već preko 20 godina predstavlja turističku atrakciju.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content