Dragan i Emil pobjednici 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

  Dragan i Emil pobjednici 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

  Dragan Milanović i Emil Tiro pobjednici su 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

  Tiro, koji je ujedno bio i debitant pobijedio je u kategoriji skokova na noge, a Milnović u kategoriji na glavu.

  Milnović je iza sebe ostavio Mustafu Šarića i Dinu Bajrića, dok su Igor Kazić i Adis Boškailo osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji skokova na noge.

  Na skokovima su učešće uzela 32 skakača, od kojih je 17 skakalo na glavu, a 15 na noge. I ove godine, pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli gostujući skakači iz Slovenije, Crne Gore i Srbije.

  Manifestacija je privukla nekoliko stotina posjetilaca, među njima i brojne turiste koji borave u Mostaru.

  Inače, kompletan program trajao je tri dana. Sve je počelo u petak turnirom u tavli, nastavljeno takmičenjem juniora na malim skakaonicama i “Šlaufijadom”, te takmičenjem u preplivavanju Neretve što je prethodilo centralnom događaju.

  Skakače je, inače, ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Haris Džemat, Haris Škoro, Alica Jakirović, Samir Zukanović i Branko Bogičević, dok je ove godine funkcija delegata povjerena treneru Fudbalskog kluba Velež Feđi Dudiću.

  “Još jedni dobro organizovani skokovi su iza nas. Hvala svima koji su pomogli organizaciju i bili uz nas. Nadamo se da ćemo u narednoj godini pomjeriti granicu i ponuditi još i više”, izjavila je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

  Vrijedi spomenuti na kraju i kako će Mostar 28. augusta biti domaćin Cliff diving skokovima, najboljih skakača svijeta.