Dragan i Emil pobjednici 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Dragan Milanović i Emil Tiro pobjednici su 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Tiro, koji je ujedno bio i debitant pobijedio je u kategoriji skokova na noge, a Milnović u kategoriji na glavu.

Milnović je iza sebe ostavio Mustafu Šarića i Dinu Bajrića, dok su Igor Kazić i Adis Boškailo osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji skokova na noge.

Na skokovima su učešće uzela 32 skakača, od kojih je 17 skakalo na glavu, a 15 na noge. I ove godine, pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli gostujući skakači iz Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Manifestacija je privukla nekoliko stotina posjetilaca, među njima i brojne turiste koji borave u Mostaru.

Inače, kompletan program trajao je tri dana. Sve je počelo u petak turnirom u tavli, nastavljeno takmičenjem juniora na malim skakaonicama i “Šlaufijadom”, te takmičenjem u preplivavanju Neretve što je prethodilo centralnom događaju.

Skakače je, inače, ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Haris Džemat, Haris Škoro, Alica Jakirović, Samir Zukanović i Branko Bogičević, dok je ove godine funkcija delegata povjerena treneru Fudbalskog kluba Velež Feđi Dudiću.

“Još jedni dobro organizovani skokovi su iza nas. Hvala svima koji su pomogli organizaciju i bili uz nas. Nadamo se da ćemo u narednoj godini pomjeriti granicu i ponuditi još i više”, izjavila je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

Vrijedi spomenuti na kraju i kako će Mostar 28. augusta biti domaćin Cliff diving skokovima, najboljih skakača svijeta.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content