Drive-in kina stižu u Goražde, Zenicu i Mostar

Nakon veoma pozitivnih reakcija na Drive-in Cinema program održan u Sarajevu i veliku zainteresovanost i želju publike širom Bosne i Hercegovine da se nešto slično organizuje i u njihovom gradu, OFF je odlučio pokrenuti platformu CINEA Film Expereience, koja će u Goražde, Zenicu i Mostar donijeti prva kina za auta u ovim gradovima.

Foto: OFF

Jesenje izdanje CINEA Film Experience turneje počinje u Goraždu. U sklopu obilježavanja grada Goražda i Bosansko-podrinjskog Kantona, pod pokroviteljstvom Vlade BPK, 18. septembra, bit će organizovano kino za auta – CINEA Drive-in Cinema Goražde. Ulaz za Drive-in cinema u Goraždu je besplatan, a bit će prikazan film “Baby Driver”.

Druga lokacija CINEA filmske turneje je Drive-in Cinema Zenica i to od 25. do 27. septembra. Publika u Zenici će uživati u tri holivudska naslova u kinu sa kapacitetom od 80 vozila po projekciji.

Svega nekoliko dana nakon Zenice, CINEA donosi i prvo mostarsko Drive-in kino sa kapacitetom od 60 vozila po projekciji. Publika u Mostaru će uživati u četiri holivudska filmska naslova.

Karte za Drive-in Cinema programe u Zenici i Mostaru će biti moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba i na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Filmovi i raspored programa bit će objavljeni 8. septembra kada će ujedno i početi prodaja karata. Cijena karte po vozilu je 10 KM.

Sve aktivnosti CINEA Film Experience koje će se održati fizički, bit će usklađene sa preporukama i mjerama opreza zbog epidemije virusa COVID-19 i uz maksimalno poštivanje mjera.
Sve informacije o CINEA Film Experience su dostupni na www.cinea.ba, gdje je također moguće kupiti karte i saznati sve detalje o programima koji slijede ove jeseni.

Šta je CINEA?

CINEA je brend pod čijim će imenom u budućnosti djelovati on-line segment OFF-a, Drive-in kina te Open Air Cinema programi ali i drugi filmski događaji koji će se raditi u organizaciji OFF-a. Jedan od segmenta CINEA online platforme je i online videoteka i Video on demand (filmovi na zahtjev) koji će u svakom momentu sadržavati preko 50 kratkih i igranih filmova koji će biti besplatni. Online videoteka će biti dostupna ove zime za gledaoce u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content