Druženje gradonačelnika Zagreba i Sarajeva s djecom

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetili su jučer djecu iz Bosne i Hercegovine koja ljetuju u Novom Vinodolskom kao gosti glavnog grada Hrvatske. Skaka i Bandić su uživali u programu koji su djeca, inače stipendisti Fonda „Ikre“ i djeca iz porodica slabijeg imovinskog stanja, pripremili.

Gradonačelnik Sarajeva se zahvalio domaćinima koji od 2014. godine realiziraju ovaj projekt koji obuhvata oko 100 djece iz BiH, te je najavio realizaciju sličnog u našoj zemlji.

„Grad Sarajevo je spreman da već ove godine ugosti djecu iz Hrvatske na našim olimpijskim planinama gdje bi proveli zimovanje. Ovo je plemenit projekt koji izuzetno cijenimo i samo je jedan od načina na koje jačamo odnose Sarajeva i Zagreba”, poručio je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnici dva grada su u Novom Vinodolskom razgovarali i o unaprijeđenju saradnje u drugim oblastima, posebno o pripremama za predstojeći sastanak gradonačelnika koji će krajem ove sedmice biti održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ove godine u Novom Vinodolskom zajedno sa djecom iz BiH borave i djeca iz Beslana u Rusiji. Jučerašnjem druženju prisustvovali su i gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Vladimir Prokhorov.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content