“Druženje s Niki” u Tri Horoza!

Ne baš tako davno Furaj.ba je pisao o jednoj mladoj Sarajki koja osvaja svojom pozitivnom energijom. Riječ je o Nikolini Pejičić, rođenoj s Down sindromom, koja dizajnira zanimljivi nakit.

U skorijem periodu, nažalost, kod Nikoline su se javili problemi s vidom. Ukoliko se ne reaguje blagovremeno, prijeti joj trajni gubitak vida. No, najvažnije je da se problem može riješiti izvođenjem operativnog zahvata. Porodica je prikupila određeni dio sredstava, međutim, nedostaje još 10.000 KM za njegovu realizaciju.

U svrhu prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za operaciju vida, udruženim snagama porodice i prijatelja organizuje se dobrotvorni događaj za prijatelje, poznanike, komšije, sugrađane, sve ljude dobre volje, koji će dolaskom u što većem broju pomoći Nikolini da riješi problem.

Nazvan Druženje s Niki, događaj će biti održan 23.09.2018., u nedjelju, u objektu caffe bara Tri Horoza s početkom u 12.00 sati.

Tema događaja

Roštilj i konzumacija pića

Svi gosti događaja imaju priliku da uživaju u konzumaciji jela i pića tokom svog boravka besplatno. Troškove konzumacije hrane i pića snosi caffe bar Tri Horoza, a gosti i posjetioci događaja se mole da novac kojim bi inače platili hranu i piće ubace u kutije za dobrotvorne priloge. Iznosi za priloge su stvar lične odluke i mogućnosti gostiju i posjetilaca događaja.

Štand s rukotvorinama

Osim degustacije hrane i pića, posjetioci događaja imat će mogućnost da kupuju ručno izrađeni nakit na štandu koji će biti postavljen u caffe baru Tri Horoza. Jedan dio nakita je marljivo pravila Nikolina, a ostatak proizvoda sa štanda su ručni rad studija Art Bolaf. Sav prihod od prodaje bit će usmjeren u fond koji je potreban za operativni zahvat.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content