Egejsku regiju posjetili bh. agenti i mediji

Predstavnici turističkih agencija i medija ovih dana našli su se u posjeti Egejskoj regiji u Turskoj. Riječ je o uzvratnoj posjeti na poziv tamošnje Privredne komore.

Bogati program uključio je, između ostalog, obilazak hotela u Kušadasiju, Bodrumu, te Marmarisu, brojnih odmarališta i aqua parkova, te, također, odlazak u čuveni drevni grad Efes na čijem se području nalazi i Kuća Djevice Marije i izlet u Dalyan-Caunos.

Do sada su bh. turisti obično ljetovali na Antalijskoj rivijeri, no, kada agencije predstave cijene novih aranžmana na proljeće, vjerovatno će odlučiti promijeniti svoje navike i otisnuti se u ove podjednako lijepe krajeve Turske.

Predstavnici Privredne komore Turske i turistički radnici Bosne i Hercegovine družili su se na večeri kao i u prostorijama Privredne komore gdje su upriličeni sastanci sa hotelijerima i predstavnicima Turističke zajednice Egejske regije.

Druženje i poslovni sastanci nastavili su se i na Festivalu meda gdje su svi gosti putovanja imali priliku degustirati kvalitetni proizvod pčela medarica.

Putovanju su se odazvali predstavnici agencija Dar prirode iz Zenice, Golden tours i INtour iz Tuzle, Lambada iz Bugojna, VTA iz Travnika. Iz Sarajeva su ovoj info turi prisustvovale agencije: VIP Travels, M97toursAlbatros , Sirius Travel, Centrotrans Sarajevo, Travel Centar i Akdeniz iz Sarajeva, te predstavnici Udruženja poslodavaca Zenica i hotela Grand iz Neuma, a od medija magazin Furaj.ba, te TV kuća Al Jazeera.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content