Elvedina Muzaferija ponovo ispisala historiju bh. skijanja

Bosanskohercegovačka snježna kraljica, Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je danas rezultat karijere u Super-G utrci Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Cortina d’Ampezzo (Italija).

Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvrila najbolji plasman u historiji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i jučer osvojila šet bodova  u Spust utrci.

“Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao  jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati.

Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci” poručila je Muzaferija i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu Spust i Super – G trke u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu.

 

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa.

 

Pobjednica današnjeg Super –G takmičenja u Italiji je Švicarka Lara Gut-Behrami s vremenom 1:20.75 , a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde.

Drugoplasirana je Stephanie Venier iz Austrije dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.

 

Cortina d’Ampezzo, 28. januara 2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content