Emotivna poruka austrijskih sportista povodom otvaranja Olimpijskog muzeja

Pismo gradonačelnika Sarajeva upućeno svim sportistima BiH i svijeta, kao i saznanje da će Olimpijski muzej uskoro ponovo otvoriti svoja vrata, obradovalo je mnogobrojne sportiste koji su svoje oduševljenje, zahvalu gradonačelniku i čestitku poslali kroz videoporuku.
Foto: YouTube/Printscreen

Nažalost zbog pandemije koja još uvijek traje mnogi sportisti neće moći doći u Sarajevo, ali ih nepovoljne okolnosti nisu spriječile da na simboličan način podrže ovu sjajnu priču čiji sudionici i jesu.

“Čestitam Gradu Sarajevu na ponovnom otvaranju Olimpijskog muzeja… Tridesetpet godina nakon Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine, uradili ste odličan posao i nadam se da ću se nekada vratiti u Sarajevo… Lijepo je čuti da se olimpijska baština u Sarajevu čuva i nakon Olimpijskih igara održanih 1984… Veoma mi je drago zbog ponovnog otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu, i dalje se dobro sjećam EYOF-a 2019. To mi je vjerovatno bila jedna od najemotivnijih sedmica u životu…”, samo su neke od emotivnih poruka sportista.

U nastavku poslušajte šta kažu o Sarajevu i koje su sve poruke poslali:

Zato što jedan članak nije dovoljan…

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content