Ski Centar Palandöken u Turskoj

Ski Centar Palandöken nalazi se u gradu Erzum na jugu istoimene pokrajine, jedne od najhladnijih pokrajina u Turskoj u kojoj se snijeg zadržava 4 do 5 mjeseci tokom zime. Uobičajeno je da snijeg na ovom skijalištu dostiže visinu i od 2 do 3 metra.

Foto: Pixabay – izmiray

Foto: Pixabay – izmiray

Ovo skijalište raspolaže jednima od najdužih i najstrmijih skijaških staza u Turskoj, smještenih između 2.200 i 3.176 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staza je 28 km, a najduža staza duga je 12 km. Ovo skijalište, sa 8 staza za početnike, 8 staza srednje težine i 2 olimpijske staze odličan je izbor i za napredne skijaše, i za entuzijaste nešto skromnijih vještina. Ovaj ski centar ugostio je brojne takmičare na zimskoj Univerzijadi održanoj početkom 2011.godine.

Foto: Pixabay . byfotoahmet

Foto: Pixabay . byfotoahmet

Prevoz

Postoji opcija putovanja avionom iz Ankare ili Istanbula. Letovi su dostupni svaki dan. Skijalište Palandöken od grada Erzuruma udaljeno je 5 km, a svega 10 minuta vožnje od aerodroma. Tokom zimske sezone dostupna je i autobusna linija od skijališta do centra grada.

Turističke agencije u Bosni i Hercegovini ne nude zimske aranžmane za Tursku, ali ako se odlučite za putovanje u sopstvenoj režiji donosimo vam nekoliko linkova koji bi vam mogli koristiti.

SKI RESORT 

Dedeman Palandöken Ski Lodge

Renaissance Polat Erzurum Hotel

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content