Festival prijateljstva u Goraždu će se održati uprkos pandemiji

  Festival prijateljstva u Goraždu će se održati uprkos pandemiji

  Internacionalni festival prijateljstva, koji se svakog augusta tradicionalno održava u Goraždu, bit će održan i ove godine uprkos pandemiji koronavirusa.

  Foto: CZK Goražde

  Festival koji se ove godine održava 23. put će trajati sedam dana, od 1. do 7. augusta, uz bogat kulturno-umjetnički program. Ipak, zbog propisanih mjera zbog pandemije koronavirusa, sadržaj Festivala će biti skraćen, tako da će na festivalu učestvovati samo goraždanski izvođači: dva folklorna društva iz Goražda-
  Ansambl narodnih igara i pjesama Centra za kulturu, te KUD “Azot” iz Vitkovića, djeca pobjednici Dječijeg festivala “Šta se
  pjesmom sanja” MVIS “BEHAR”. Pozdrav u ime mladih Goražda uputit će Erna Mujezinović, a Festival će otvoriti gradonačelnik grada Goražda Muhamed Ramović. Festivalsku zastavu podići će učenici generacije.

  Kao i prethodnih godina, umjetnici će učestvovati na Likovnoj koloniji, a za ljubitelje pozorišta bit će prikazana i predstava.

  Najviše pažnje proteklih godina privlačili su koncerti, no ove godine će njihovo održavanje zavisiti od trenutne epidemijske situacije koja će se pratiti i nakon toga odrediti termini održavanja koncerata.

  Festival prijateljstva tradicionalno će započeti Bosanskom avlijom, a u gradskoj galireiji organizirat će se Izložba
  umjetničkih djela nastalih na XXII Internacionalnom “Festivalu prijateljstva” 2019. godine. U Zavičajnom muzeju Centra
  za kulturu organizirat će se izložba pod nazivom “Goražde u prošlosti”.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  GORAŽDE – HEROJSKI GRAD NA OBALAMA PLAHOVITE DRINE

  IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

  MONUMENTALNO IZLETIŠTE ROROVI