Festival prijateljstva u Goraždu će se održati uprkos pandemiji

Internacionalni festival prijateljstva, koji se svakog augusta tradicionalno održava u Goraždu, bit će održan i ove godine uprkos pandemiji koronavirusa.

Foto: CZK Goražde

Festival koji se ove godine održava 23. put će trajati sedam dana, od 1. do 7. augusta, uz bogat kulturno-umjetnički program. Ipak, zbog propisanih mjera zbog pandemije koronavirusa, sadržaj Festivala će biti skraćen, tako da će na festivalu učestvovati samo goraždanski izvođači: dva folklorna društva iz Goražda-
Ansambl narodnih igara i pjesama Centra za kulturu, te KUD “Azot” iz Vitkovića, djeca pobjednici Dječijeg festivala “Šta se
pjesmom sanja” MVIS “BEHAR”. Pozdrav u ime mladih Goražda uputit će Erna Mujezinović, a Festival će otvoriti gradonačelnik grada Goražda Muhamed Ramović. Festivalsku zastavu podići će učenici generacije.

Kao i prethodnih godina, umjetnici će učestvovati na Likovnoj koloniji, a za ljubitelje pozorišta bit će prikazana i predstava.

Najviše pažnje proteklih godina privlačili su koncerti, no ove godine će njihovo održavanje zavisiti od trenutne epidemijske situacije koja će se pratiti i nakon toga odrediti termini održavanja koncerata.

Festival prijateljstva tradicionalno će započeti Bosanskom avlijom, a u gradskoj galireiji organizirat će se Izložba
umjetničkih djela nastalih na XXII Internacionalnom “Festivalu prijateljstva” 2019. godine. U Zavičajnom muzeju Centra
za kulturu organizirat će se izložba pod nazivom “Goražde u prošlosti”.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

GORAŽDE – HEROJSKI GRAD NA OBALAMA PLAHOVITE DRINE

IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

MONUMENTALNO IZLETIŠTE ROROVI

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content