Festival sanki u Moskvi

Moskovski Sokolniki Park bio je domaćin ruskom Festivalu sanki, a stotine posjetilaca uživalo je u šarenim i neobičnim sankama i takmičenjima na vještačkom brdašcu, javlja Anadolu Agency

Sanke u obliku svemirskih letjelica, Trojanskog konja, vatrogasnog vozila i drugih imitacija privukle su pažnju publike od sedam do 77 godina životne dobi.

Veseli Rusi takmičili su se u sankama u kojima su se sankale ekipe od tri do pet članova posade, a žiri je bodovao brzinu spuštanja niz stazu i timsku organizaciju ekipa.

Velika atrakcija su i ove godine bila i zanimljiva odijela u kojima su se dosjetljivi takmičari pojavljivali na pisti.

Najviše pažnje privikla je ekipa “Svemirci“, koji su sankali na “svemirskoj letjelici”, a njihov vođa Vladimir je kazao da su “na Zemlju došli sa Marsa kako bi spasili čovječanstvo”.

Još jedna ekipa je privukla pažnju posjetilaca, a riječ je o četveročlanoj ekipi koja je sankala u vatrogasnom vozilu na zaprežni pogon, koje je korišteno u 19. stoljeću.

Kao i ranijih godina, i ove godine su mnogi zaplivali u hladnoj vodi u improviziranom bazenu u parku.

Jedna od posjetiteljki Festivala Marija je kazala da je rano ujutro stigla sa drugog kraja Moskve i da je uvjerena da će i ove godine biti velika fešta.

Izvor: Agencije

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content