Film “Scream for me, Sarajevo” u udarnom terminu na BBC-ju

”Scream for Me Sarajevo” dokumentarac je o ratnom Sarajevu inspiriran koncertom Brucea Dickinsona uz pratnju Alexa Elena i Chrisa Dalea kojima su se pridružili kao predgrupe bendovi Sikter i Almanah.

Scream for me Sarajevo

Film reditelja Tarika Hodžića bit će prikazan u prime timeu BBC televizije 29. decembra u 21 sat.

Ekipa BBC-ja je ”Scream for Me Sarajevo” prvi put pogledala prošle godine na Berlinaleu nakon čega su počeli inicijalni dogovori da film bude prikazan i na televizijskom programu najveće medijske korporacije na svijetu.

“Izrazili smo želju da film bude prikazan u decembru iz razloga što je tada godišnjica koncerta o kojem smo snimili film. Međutim, BBC je predložio termin kada je veliki broj Britanaca u svojim domovima, 29. decembar, kako bi što više građana imalo priliku pogledati ovaj film. Smatramo da svakom Bosancu i Sarajliji ovakvo nešto predstavlja ponos. Prikazivanje ovog filma na BBC-ju je velika stvar. Posebno sam zahvalan kompletnoj ekipi koja je radila na ovom filmu, posebno Bruceu Dickinsonu koji je pristao biti dio cijele ove priče”, saopćeno je iz producentske kuće Prime Time.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content