Fitness ljeto u Sarajevo – besplatno vježbajte uz renomirane trenere

Na terenu Atletskog kluba Sarajevo na Koševu za građane/ke Sarajeva održan je prvi fitness trening čime je zvanično počeo ovogodišnji projekat „Fitness ljeto“ koji će trajati do polovine septembra ove godine.

 

Svi koji žele da zajedno i besplatno vježbaju uz renomirane fitness trenere treba samo da se pojave u sportskoj opremi na terenu Atletskog kluba Sarajevo na Koševu utorkom u 20 sati, te četvrtkom i nedjeljom u 19 sati.

Organizator projekta Aerobic studio LNo1 već petu godinu zaredom uz finansijsku podršku Općine Centar, radi na promociji zdravog načina života, a cilj projekta je  potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u fitnessu.

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

“Na treninzima ćemo imati nove zanimljive i interesantne programe koji su prilagođeni za cijelu porodicu, gdje zajedno vježbaju sve generacije. Ovo je sjajan projekt koji podržava Općina Centar, a naši sugrađani su pokazali da vole fitness ljeto i da žele da ono bude u našem gradu što duže svake godine. Zdravlje nam je najvažnije, ali moramo naučiti kako ga održavati i njegovati kroz pravilan način vježbanja, ishrane, odmora i opuštanja od svakodnevnog stresa. Upravo je to osnovni cilj ovog projekta koji će trajati skoro tri mjeseca. Treninge će voditi iskusni instruktori koji imaju dugogodišnje iskustvo i biće zastupljeno puno različitih fitness programa, kao što su klasični aerobik, zumba programi, pilates, a sve će to biti na raspolaganju svim našim građanima”, pojasnila je fitness instruktorica Lejla Šebić.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content