Salata je vrsta hrane koja se obično jede kao prilog uz glavno jelo. Internacionalne salate su rado viđene i kušane uz bosanske specijalitete. Danas možete uživati u raznim internacionalnim salatama, a to su: ruska, francuska, grčka, šopska salata, itd.
Sastojci:
5 tvrdo kuhanih jaja (10 minuta),
- 300g kuhane mrkve,
- 500 ml majoneze,
- 200 g kiselih krastavaca,
- 300 g kuhanog graška,
- 600 g kuhanog krumpira
- 5 malih žlica senfa.
Priprema:
Najbolje je uzeti zamrznutu kombinaciju graška i mrkve koje potom stavite u vruću vodu zajedno s krompirom koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Nakon što se sve to skuha, dobro procijedite i pomiješate s prethodno skuhanim i sitno izrezanim jajima i narezanim kiselim krastavcima.
Kada ste promiješali smjesu uzmete majonezu i malo senfa te sve dobro promiješate da majoneza dobro upilje sve sastojke. Drugi dan nakon što se dobro ohladila, poslužite je uz neko meso, ili nešto drugo po vašem izboru.